--> У Нідерландах з посвідчень особи приберуть стать | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Нідерландах з посвідчень особи приберуть стать

0
-2
У Нідерландах з посвідчень особи приберуть стать
Посвідчення особи громадян Нідерландів в майбутньому не міститимуть позначення статі через "неважливість" цієї інформації.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на лист міністерки освіти, культури і науки Нідерландів Інгрід ван Енгелсховен, яке вона відправила 4 липня до парламенту країни, - передає Українська правда.

Цей параметр планується виключити з посвідчень особи у 2024-2025 роках.

За словами Інгрід ван Енгелсховен, таким чином уряд хоче "там, де це можливо, відмовитися від необов'язкової реєстрації статі". Замість цього громадяни повинні "створити свою власну ідентичність і жити в повній свободі і безпеці".

У листі ван Енгелсховен підкреслила, що Нідерланди не є першою країною в світі, яка запровадить гендерно-нейтральні посвідчення особи: стать в таких документах не вказується і в ФРН. Водночас в закордонних паспортах категорія статі залишиться через правила ЄС.

Нідерландське об'єднання захисту прав лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів і інтерсексуалів привітало плани уряду.

"Це чудова новина для людей, які щодня стикаються з проблемами через такі позначення в їхніх документах. І це також хороша новина для тих, хто вважає, що вміст вашої білизни не турбує уряд або владу

Нагадаємо: перший крок до визнання третьої статі Нідерланди зробили в 2018 році, коли інтерсексуали отримали право не вказувати себе як чоловіка або жінку в своєму свідоцтві про народження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні