--> На Волині аграрії розпочали збирання зернових | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині аграрії розпочали збирання зернових

0
7
На Волині аграрії розпочали збирання зернових
Станом на 1 липня деякі агропідприємства Волинської області уже розпочали збирання ранніх зернових, зокрема озимого ячменю. За наявності сприятливих погодних умов в регіоні прогнозують завершити жнива ранніх культур протягом 12–14 днів.

Про це повідомляє Agravery.com з посиланням на прес-службу Управління агропромислового розвитку Волинської ОДА.

“У поточному році згідно оперативних даних до збирання підлягає 421 тис. га сільськогосподарських культур, з них 302 тисячі га зернових культур, 38 тисячі га сої, 31 тисяча га соняшника, 50,5 тисяч га ріпаку”, — розповів Юрій Горбенко, начальник управління агропромислового розвитку.

За його словами, ранні зернові культури в цьому році займають площу 269 тисяч га, у тому числі озимий ячмінь — 6,9 тисяч га, пшениця — 171,1 тисяч га, озиме жито — 22 тисячі га, ярий ячмінь — 29 тисяч га, овес — 35 тисяч га, горох — 5 тисяч га. Крім того, кукурудза на зерно 30 тисяч га, гречка — 2 тисячі га, просо — 1 тисяча га.

«В цьогорічних жнивах буде задіяно понад 3 тисячі зернозбиральних комбайнів, в тому числі 537 одиниць — у сільськогосподарських підприємствах і 2,5 тис. одиниць — в господарствах населення.

Розрахункове середнє навантаження на зернозбиральний комбайн складає 99 га, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах — 256 га, в господарствах населення — 65 га», — додав Горбенко.

Зазначимо, що Волинська філія Українського інституту експертизи сортів рослин, центральна база якої розміщена в селі Звиняче Горохівського району, 1-го липня цього року розпочала збирання з дослідних ділянок 38 сортів озимого ячменю з врожайністю від 60,9 до 90,3 ц/га, в тому числі 23 сорти від 70 до 90 ц/га, з них 5 сортів вітчизняної селекції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні