У Ботсвані масово гинуть слони, причини смертей – невідомі

0
11
У Ботсвані масово гинуть слони, причини смертей – невідомі
Масова і незрозуміла загибель слонів триває другий місяць на південному заході Ботсвани.

Про це повідомив у четвер науковий портал Science Alert, пише УНН.

“З травня з невідомих поки ще причин в дельті річки Окванго померли не менше 350 слонів, — заявив співробітник фонду „Національний парк порятунку“ Найл Макканн. — Це абсолютно безпрецедентна для всієї Африки ситуація, причини якої поки невідомі”. За його словами, “інші тварини незачеплені мором”, що виключає ймовірність отруєння.

У свою чергу влада країни виключила насильницьку смерть слонів. “На загиблих тварин немає ознак, які свідчать про те, що слони були вбиті браконьєрами, — заявив регіональний представник організації захисту дикої природи Дімакацо Нтшебе. — У всіх тварин бивні цілі”. Первісна версія про те, що причиною смерті слонів є поширення серед тварин сибірської виразки не підтвердилася, зазначає південноафриканська радіостанція SABC.

Science Alert повідомляє, що більшість мертвих слонів знайдено біля джерел води в північних частинах дельти річки Окванго, на території одного з найбільш охоронюваних заповідників Ботсвани. Очевидці передають, що перед смертю слони починають ходити колами. Фахівці припускають, що мова може йти про поразку у тварин центральної нервової системи. При цьому в сусідній Намібії поки не зафіксовані випадки дивних смертей серед слонів.

На поточний день в Ботсвані в умовах дикої природи живуть близько 130 тис. слонів. У жодній іншій африканській країні немає такої значної кількості цих тварин. Всього на території Африці зараз налічується 350 тис. слонів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні