ІФА-тести на коронавірус показують помилковий результат майже у 40% випадків

0
-3
ІФА-тести на коронавірус показують помилковий результат майже у 40% випадків
Вчені провели дослідження і виявили, що ІФА-тести на коронавірус помиляються у 34 % випадків.

Результати опубліковані на The Bmj, повідомляє "24 канал".

Про це заявили дослідники з Канади, Бразилії та США, які визначили похибку тестів на антитіла до COVID-19.

Так, тести на антитіла показували помилково негативні результати у 2,2%-34% випадків. Тобто кожному третьому пацієнту навряд чи дадуть підтвердження про наявність вірусу.

Хибнопозитивний результат був зафіксований рідше: похибка склала 0,3% –3,4%. Позитивні результати тесту на антитіла у більшості випадків виявлялися правильними.

«Ці результати вказують на важливі недоліки в даних про серологічне тестування (аналізи крові) на COVID-19, особливо тих, які продаються як тести для надання медичної допомоги», – йдеться у дослідженні.

Головний санлікар країни Віктор Ляшко заявив, що аналіз ІФА є значно доступнішим, ніж аналіз ПЛР. Він повідомив, що українські лабораторії зможуть проводити близько мільйона імуноферментних аналізів на добу.

Аналіз ПЛР визначає наявність геному хвороби в організмі. Тим часом ІФА-тест виявляє антитіла до збудника інфекції, які свідчать про те, чи хворіла людина або чи зустрічалась з дією інфекції взагалі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні