Показали літні ретрофото з туристичного путівника Луцька 84-го року

0
6
Показали літні ретрофото з туристичного путівника Луцька 84-го року
Краєзнавець Тетяна Яцечко-Блаженко показала ретрофото Луцька у 80-х роках року влітку.

Світлинами зразка 1984 року вона поділилася з t1.ua та розповіла кілька цікавих фактів з історії міста.

Тридцять років тому Луцьк був одним із самих зелених міст України. Велика кількість дерев позитивно впливала на чистоту повітря в місті.

Ці фото 1984 року були окрасою туристичного путівника для туристів із Польщі. Видання було на польській мові. Опубліковане видавництвом «Мистецтво». Світлини показували тогочасний Луцьк із кращого боку. На фото – замок, костел, готель, універмаг і багато фото з парку.

В туристичному путівнику також розповідалось про те, що в готелі «Україна» був ресторан, де можна спробувати традиційну горілку з перцем, великий асортимент кримських та закарпатських вин. Також тут була одна із найкращих кухонь в місті, страви були здебільшого традиційні українські, адже саме їх хотіли найбільше скуштувати туристи з інших країн.

Туристам рекомендувалось приїздити до Луцька весною та влітку, коли місто потопає в цвіті та зелені. Також в цей період в місті відбувається багато фестивалів та заходів, які можуть бути цікаві іноземцям.

Краєзнавець також показала кольорові світлини Луцька початку 1980-х років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні