Митрополиту Михаїлу присвоїли звання «Почесний доктор»

1
-4
Митрополиту Михаїлу присвоїли звання «Почесний доктор»
У Луцькому національному технічному університеті відбулося планове засідання Вченої ради, під головуванням ректора Петра Савчука.

Засідання тривало в очному режимі з дотриманням усіх карантинних норм та, обов’язково, за наявності засобів індивідуального захисту, - йдеться на сайті Луцького НТУ.

На розгляд членів Вченої ради було винесено 10 питань та «Різне». Перше із них стосувалося присвоєння почесного звання Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Митрополиту Луцькому та Волинському Михаїлу (Тимофію Зінкевичу). За словами ректора, колектив Луцького НТУ дуже відповідально відноситься до цього питання, адже Почесний доктор – це найбільша вершина, яку ми можемо надати.


«Це дійсно морально дуже важливий аспект. У нас є і будуть, серед числа почесних докторів, найбільш достойні, які підсилюють позиції університету та освіти і науки України в цілому. Він багато зробив для країни, був серед тих людей, які зароджували незалежну православну церкву України, хоча це було важко і ризиковано. Це одна із не багатьох людей, яка потрапляє в історію і це те, що реально допомогло нам безповоротно утвердитися як незалежна країна. Він завжди допомагав і здійснював певний покров над нашим університетом, тому присвоївши почесне звання, ми зробимо дуже важливу річ не лише для Митрополита, але й для університету в цілому», - наголосив Петро Савчук.



Отож, шляхом таємного голосування, члени Вченої ради одноголосно підтримали ініціативу щодо відзначення Митрополита Луцького і Волинського Михаїла.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Почесний пiдар вiн.
А савчук рагуль .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні