Мутна вода і нестерпний сморід: у Стиру масово гине риба. ФОТО

0
-7
Мутна вода і нестерпний сморід: у Стиру масово гине риба. ФОТО
У річці Стир, від села Липляни Ківерцівського району до села Княгининок Луцького району, зафіксували масову загибель риби.

Про це інформує Волинський рибоохороний патруль.

"Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Держекоінспекції оперативно прибули на місце події.

В результаті обстеження ураженої ділянки було виявлено снулу та загиблу рибу. Встановлено, що вода неприємного запаху, сильного помутніння, з бурими плямами. Також на поверхні водного дзеркала виявлені поодинокі екземпляри снулої риби, зябра якої забиті мулом та слизом", – йдеться у повідомленні.

З метою встановлення причини загибелі риби працівники Волинського рибпатруля відібрали 53 екземпляри снулої риби, яку передали до ДУ «Волинська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» для проведення аналізів та експертизи.

Натомість, працівникии Держекоінспекції відібрали проби води з річки для проведення хімічного та бактеріологічного аналізу. Також проводиться підрахунок загиблої риби і суми заподіяної шкоди внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього середовища.

Зазначають, що наразі очікуються висновки аналізів та експертиза щодо причин загибелі водних біоресурсів. Волинський рибоохоронний патруль й надалі проводить моніторинг за рибогосподарськими водними об’єктами області щодо попередження та недопущення масової гибелі риби.

Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомити Волинський рибоохоронний патруль за номером «гарячої лінії» 067-360-78-40.

Власкор інтернет-видання "Волинь24" зазнімкував мор риби у Стиру в районі Вишкова.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні