Міністр захисту довкілля назвав причину паводків і затоплень населених пунктів

0
6
Міністр захисту довкілля назвав причину паводків і затоплень населених пунктів
Головними причинами паводків і затоплень населених пунктів на заході України є наднормові опади, вирубка лісу та забудова заплав.

Про це сказав Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський в ефірі ток-шоу “Право на Владу”, передає кореспондент УНН.

“Дійсно опади, які випали в Карпатському регіоні за 23-24 червня, перевищували всі можливі показники, порядку 250-300 мм опадів. Якщо говорити про причини паводків, треба сказати що є декілька причин. Дійсно, у нас існує така причина щодо вирубки лісів, законної і незаконної”, — сказав Абрамовський.

В цьому контексті, з його слів, головна проблема — це суцільні санітарні рубки, які “нібито виконуються в законних рамках, але часто не відповідають ні законодавству, ані процедурам оцінки впливу на довкілля, ані іншим процедурам, в тому числі технічного врегулювання”.

“Це одні з причин але не головна. Дійсно кліматичні зміни які відбуваються в нашому світі — вони головною чергою провокують такі паводки в тому числі... Є ще декілька причин... причина що дійсно варварськи відбувається вирубка лісів, і варварськими методами... Ще одна причина і головна причина цих паводків, навіть не паводків а затоплень населених пунктів — це забудова заплав, забудова прибрежно-захисних смуг”, — додав міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні