Рекордний рівень затоплення: що відбувається на заході Україні, де розгулялася стихія. ФОТО

0
-7
Рекордний рівень затоплення: що відбувається на заході Україні, де розгулялася стихія. ФОТО
Західні області України страждають від повеней, які викликали потужні дощі.

Вода затоплює будинки і двори, руйнує дороги, через негоду місцевих жителів евакуюють, пише "ТСН".

Наслідки паводку.

Через велику воду сильніше за інших постраждали Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська і Закарпатська області, де підтопило більше 200 населених пунктів. З небезпечних районів евакуювали 389 осіб, серед яких 76 дітей.

У той же час голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук повідомив, що в селі Лунка люди відмовляються покидати свої будинки. Кажуть, що їхні будинки не затопить, а якщо і буде загроза підтоплення, то вони піднімуться на другий поверх.

Через сильні дощі та вихід річок з берегів була затоплена районна лікарня міста Галича, де лікують хворих коронавірусною інфекцією. А в Чернівцях затоплено найбільше комунальне підприємство міста "Калинівський ринок" та приватний ринок "Добробут".

Вранці 24 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вирушили на Прикарпатті, щоб "на місці скоординувати діяльність органів влади у подоланні наслідків негоди".

Пізніше стало відомо, що до ліквідації наслідків повені на Західній Україні залучили авіацію і додаткові сили МВС.

В Івано-Франківській області випало до 70% місячної норми опадів. У цілому в регіоні зруйновано 110 км автодоріг, 1850 м берегових укріплень і 90 мостів.

Аваков заявив, що ситуацію можна порівняти з повінню в західних областях, яка сталася в 2008 році. Тоді загинули 39 осіб, а загальні збитки оцінювалися на суму 3-4 млрд гривень.

Коли ситуація покращиться

Начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик розповів, що вже сьогодні дощі будуть не такими інтенсивними, а до вихідних опади майже припиняться.

"Така погода на заході країни спостерігається два-три дні, починаючи з 20 червня. І вже сьогодні буде поліпшення погоди. Ми будемо мати підвищення атмосферного тиску, фронт буде поступово розмиватися, інтенсивність дощів буде зменшуватися", - повідомив він.

Синоптик також пояснив, що негода на Заході України викликана тим, що там зараз знаходяться малорухомі атмосферні фронти, які й викликали сильні дощі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні