Прикро та соромно, – депутат Ківерцівської міськради про об’єднання двох шкіл

0
2
Прикро та соромно, – депутат Ківерцівської міськради про об’єднання двох шкіл
Депутат Ківерцівської міськради Микола Озюк висловив обурення з приводу об’єднання двох шкіл у місті.

Про це обранець громади написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Мова про ситуацію з приводу Стратегії розвитку ефективної мережі загальної середньої освіти Ківерцівської громади на 2020-2024 роки, зокрема про об'єднання Ківерцівської ЗОШ №1 та Ківерцівської експериментальної школи №5.

Перше, що викликало обурення, зазначає Микола Озюк – це роки, на які поширюються ця стратегія.

"У жовтні вибори. До Ківерцівської громади доєднаються ще Тростянецька громада та Журавичивська сільська рада. Тут випливає запитання: чи доречна ця стратегія, коли до громади доєднаються нові школи?", – міркує депутат.

- Наступне, що обурило – громадськість. Об'єднання ЗОШ №1 міста Ківерці та Ківерцівської експериментальної школи – несумісне. Це різні школи, які відрізняються матеріально-технічною базою. Обидва директори проти об'єднання, адже в обох є чітке бачення щодо перспектив розвитку свого закладу", – додає він.

Арґументуючи обурення з приводу рішення про об’єднання шкіл, обранець громади зазначає, що при створенні робочої групи для напрацювання стратегії були запрошені директори усіх шкіл, але не громадськість.

"Не було ні дітей, ні батьків. Коли люди дізналися, що до 10 класу набирати учнів не будуть, а випускники КЕШ змушені шукати інший заклад для навчанння (за рік до випускного) – це, звісно, усіх обурило.

Директор Ківерцівської експериментальної школи звернулася до депутатів та голови громади з пропозицією: створення корпоративного закладу, але і тут депутати не почули.

Сьогодні, 24 червня, рішення щодо стратегії було ухвалено. Мені прикро, що влада так і не навчилась дослухатися до людей. Я погоджуюся, що потрібно впроваджувати реформи щодо вдосконалення освітньої бази громади, але все повинно бути поступово та через обговорення. Лише завдяки спілкуванню ми зможемо побудувати сильну громаду", – висловив думку депутат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні