Лучани бояться обвалу будинку через витяжку і двигун, які встановив суші-бар. ФОТО

5
-4
Лучани бояться обвалу будинку через витяжку і двигун, які встановив суші-бар. ФОТО
У Луцьку заклад громадського харчування «Katana sushi» встановив витяжну систему вентиляції та повітрепроводи на фасаді будинку, а двигун від цієї системи облаштували на даху п'ятиповерхівки.

Мешканці будинку обурені, бо вважають, що вібрація від дивигуна передаватиметься по стелі їхніх квартир, а сморід і чадний газ із печі потраплятиме у вікна.

Про це інтернет-виданню «Волинь24» розповів мешканець будинку Андрій Іменицький.

Зазначимо, що заклад «Katana sushi» знаходиться на вулиці Рівненська, 85 у Луцьку. Пан Андрій розповів, що таке «рейдерське захоплення» фасаду і даху п'ятиповерхівки відбулося 19 червня в час, коли мешканці будинку були на роботі.

«Заклад самовільно і без дозволу мешканців будинку, а також без будь-якої проєктної документації встановив витяжну систему вентиляції та повітрепроводи на фасаді будинку, а двигун від даної системи – на даху. Вентиляція буде витягувати чадний газ із печі для приготування піци. Так званого технічного поверху в нашому будинку немає (стеля – це плита перикриття). Усі вібрації від двигуна будуть передаватися на стелі мешканців», – розповів лучанин.

За його словами, віконце викиду вентиляції розташоване просто над вікнами мешканців. Тобто весь сморід і чадний газ, на думку жителів будинку, буде потрапляти у вікна, а шум і вібрації від двигуна унеможливлюватимуть нормальне життя мешканців.

«При спробах людей обуритися, від власників закладу отримували лише відповіді на кшталт: «Звертайтесь у суд, поліцію і так далі. Нам байдуже», – каже лучанин Андрій.

За його словами, мешканці п’ятиповехівки подали колективні скарги в поліцію, муніципальну варту, ЖЕК №8, державний-архітектурний будівельний контроль, управління містобудування та архітектури. Також вони написали лист секретарю Луцької міської ради Григорію Пустовіту.

«Були дзвінки у «Волиньобленерго» та «Держспоживслужбу». Жодних дозволів щодо монтажу вентиляції закладу «Katana sushi» ці інстанції їм не надавали. Підозрюю, що у них відсутня проєктна документація на цю систему вентиляції, а також паспорт. Тобто без відповідних прорахунків та проєкту ця система може шкодити не лише здоров’ю мешканців та унеможливити проживання їх у власних квартирах, але й призвести до пожежі (вентиляція заведена в піч для піци, де високі температури)», – каже Андрій Іменицький.

«Я, моя дружина і маленька донечка хочемо жити в нормальних житлових умовах: без постійного шуму та вібрації, не задихатися чадним газом, не хвилюватися за можливість пожежі чи за обвал будинку через внесення змін у несучі конструкції. А прецеденти такі мали місце як в Луцьку в 2012, так і нещодавно у Позняках», – додав він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сьогодні тут, завтра в іншому місці. Потрібно цю анархію горепідприємців припиняти. Підприємець Алла Володимирівна ніякого дозволу у мешканців не запитувала. Вона мала розмову з нами 22.06.20, а встановлення витяжної системи відбулося 19.06.20.
Відповісти
В чому проблема: вночі залізьте на дах, всуньте арматурину в крильчатку, або поцупте мотора
Відповісти
Мешканці будинку- молодці, є прикладом самоорганізації громади. За місцевою владою залишилось мале- підтримати свідомих та небайдужих громадян та продемонструвати верховенство закону. Горе підприємцю бажаю успіхів та раджу не починати бізнес зІ сварок з своїми потенційними клієнтами
Відповісти
Агову, муніципали, не хочете знести оцю незаконну конструкцію, чи тільки паркани і гаражі можете ламати?!
Відповісти
Квартири викупляють, потім без дозволів перебудовують під що завгодно, будинок завалиться і крайнього незнайдеш. Де контролюючі органи, за що їм зарплати платять, чи хабарі вам очі-вуха позакривали?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні