--> Партійці «Слуги народу» розповіли про претендентів на очільників міст і ОТГ Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Партійці «Слуги народу» розповіли про претендентів на очільників міст і ОТГ Волині

0
4
Партійці «Слуги народу» розповіли про претендентів на очільників міст і ОТГ Волині
У Луцьку представили членів ради Волинської обласної організації партії «Слуга народу», анонсували відкриття офісу та розповіли про ймовірних кандидатів на посади очільників ОТГ та міських голів на Волині.

Про найближчі плани голова обласної організації політичної партії «Слуга народу» Валерій Стернійчук розповів у вівторок, 23 червня.

Участь у пресконференції взяла також почесна гостя – народна депутатка України, заступниця голови фракції «Слуга народу», заступниця голови Комітету Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.



ХТО ЗАЙМАТИМЕТЬСЯ ВИБОРАМИ НА ВОЛИНІ

Голова обласної організації політичної партії «Слуга народу» Валерій Стернійчук розповів, що на початку червня відбулася обласна конференція, на якій обрали членів ради Волинської партійної організації.

Ними стали Андрій Задорожний, Ігор Чернюх, Ігор Лісовський та Олександр Сачук. До слова, представниками Луцького міського осередку є Роман Бондарук та Андрій Костенко.

«Андрій Задорожний є народним депутатом України та куратором виборів до місцевих рад на Волині. Ігор Лісовський – представник Сходу, але я називаю його східним волинянином, бо він вже майже дев’ять років живе на Волині, дружина – волинянка і синочок теж корінний волинянин. Олександр Сачук – це та людина, яка була зі мною від самих початків. Він більше відповідає за організаційну роботу, носій певних баз, знає навіть напам’ять всіх членів ДВК. Ігор Чернюх – це людина родом з Тернопільщини, зараз проживає в Києві. Ігор Чернюх працював в аграрному секторі, на президентських і парламентських виборах консультував нас і всіляко нам допомагав», – коротко розповів про членів ради голова «Слуги народу» на Волині Стернійчук.



Куратор Волинської організації партії «Слуга народу» Андрій Задорожний розповів, що його основне завдання полягатиме в тому, аби забезпечувати «горизонтальні та вертикальні» контакти осередку партії.

«Дивитися, аби в процесі не відбувалося жодних порушень, щоб все пройшло згідно з чинним законодавством, без взаємопоборювання. Я сподіваюся, що так воно й буде, бо саме ці принципи є головними в партії «Слуга народу», – виступив нардеп.



Андрій Задорожний розповів, що він входить в робочу групу з порятунку Шацьких озер, тож планує проводити на Волині якнайбільше часу, аби координувати роботу виборів та зробити все для порятунку озер.

ЧИ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ПАРТІЙНІ ОРГАНІЗАЦІЇ «СЛУГИ НАРОДУ» ПІСЛЯ ВИБОРІВ

Народна депутатка України Євгенія Кравчук поінформувала, що представники фракції розпочали формування осередків, призначили їхніх керівників та влаштовують офіційне представлення у всіх областях України.

«Дуже важливо сказати, що осередок не дорівнює лише виборчому штабу. Осередок і партійна організація будуть працювати і після виборів. Ми б хотіли, аби він став центром подальшого об’єднання депутатів різних рівнів, які пройдуть до різних рад у жовтні цього року під час виборів. Тобто осередок працюватиме, буде мати постійну діючу приймальню і проєкти, тому ми сподіваємося на тривалу роботу», – розповіла народна депутатка України.



Євгенія Кравчук додала, що офіційною ідеологією партії «Слуга народу» є український центризм, який передбачає об’єднання різних груп населення, постійний пошук компромісу та уникання розколу за політичними, етнічними чи мовними ознаками, відмову від лівого і правого екстремізму.

«Тому ми будемо уникати тем, які роз’єднують українців. Однозначно зараз дуже важливий проєкт – програма президента «Велике будівництво». Можу анонсувати, що в четвер Волинь відвідає голова «Укравтодору», який більше розповість про те, що і як буде відбуватися. А ще я дуже сподіваюся, що Волинь добре покаже себе у проєкті «Мандруй Україною», адже область має дуже багато перлин і безліч можливостей, щоб стати напрямком для внутрішнього туризму», – розповіла нардепка.



ЯКИМ МУСИТЬ БУТИ КАНДИДАТ ВІД «СЛУГИ НАРОДУ»

На пресконференції стало відомо, що партія планує висувати кандидатів у всі без винятків ради Волині, з урахуванням змін децентралізації. Цей процес, до слова, парламентарі націлені довести до логічного завершення якомога швидше.

Головна вимога до потенційних кандидатів на вибори, за словами Валерія Стернійчука, – відсутність корупційного шлейфу, професійність у певній галузі, яку вони представлятимуть.



На запитання, хто змагатиметься за крісла очільників волинських громад, голова обласної організації політпартії «Слуга народу» каже, що називати імена поки що рано. Він окреслив часові рамки завершення процесу формування списків початком серпня.

ЧИ БУДУТЬ НА МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ НОВІ ОБЛИЧЧЯ

Під час парламентських виборів «Слуга народу» робила ставку на нові обличчя. Про те, чи виправдали себе «нові обличчя» і чи буде діяти це правило на місцевих виборах, розповів Валерій Стернійчук.

«Хтось виправдав, хтось ще виправдає, а хтось перевершив усі сподівання. Я прихильник того, що дорогу новим обличчям треба давати, бо я сам – таке ж нове обличчя. Для мене поняття симбіозу буде в цьому випадку найкраще. Вважаю, що може бути молода прогресивна людина в поєднанні з досвідом. Чи будуть люди, які вже були в політиці? Так, будуть. Але в першу чергу порядність і чесність – основні критерії відбору чи молодого, чи досвідченішого», – пояснив голова обласної організації політпартії «Слуга народу».



Валерій Стернійчук додав, що вже визначили майбутніх кандидатів від «Слуги народу» на очільників чотирьох міст Волині та є претенденти на голів ОТГ.

«Але якщо хтось має певні амбіції, власне бажання, бачення, а головне – оцінює себе як професіонала, а не просто керується бажанням – то запрошую», – сказав нардеп.

ВІДКРИТТЯ ОФІСУ «СЛУГИ НАРОДУ» В ЛУЦЬКУ

Також Валерій Стернійчук анонсував відкриття офісу на вулиці Набережній у Луцьку. Після цього офіси «Слуги народу» хочуть відкрити в Луцькому, Ковельському, Камінь-Каширському і ще в декількох районах.

«Це буде партійний офіс, в якому також буде співіснувати громадська приймальня моя як народного депутата. Я бачу це поєднання, бо вважаю, що це розширить конструктивність нашого діалогу та спільних рішень», – розповів нардеп.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні