--> В Україні хочуть посилити правила розмитнення авто: що зміниться | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні хочуть посилити правила розмитнення авто: що зміниться

0
-3
В Україні хочуть посилити правила розмитнення авто: що зміниться
У МВС запропонували змінити порядок першої реєстрації транспорту, який завозиться в Україну з-за кордону. Зокрема, можуть ввести заборону на ввезення битих авто під утилізацію.

Про це сказано на сайті МВС в запропонованому проєкті постанови. Як пояснюється в статті UBR, якщо зміни ухвалять, завезти переобладнані з вантажних в пасажирські машини стане проблематично, передає "Обозреватель".

Які зміни пропонують внести:

- Забороняється перша реєстрація вживаних мікроавтобусів, якщо вони були перероблені з вантажних в пасажирські.

- Для реєстрації транспорту, ввезеного в Україну, як і раніше, буде потрібна перевірка сертифіката відповідності. Але якщо зараз досить його копії, то в разі ухвалення постанови документ перевірять через реєстр виданих сертифікатів.

- Завезення в Україну битих машин "під утилізацію" забороняється. Зареєструвати можна буде тільки автомобілі з техпаспортом. Довідка про утилізацію, як зараз, вже не підійде.

- Для вживаного транспорту вимагатимуть переклад документів про його реєстрацію за кордоном. Перекласти документи можна буде тільки через консульство або офіційні органи інших держав.

"Без легалізації такі документи приймаються в тих випадках, коли це передбачено законодавством України, міжнародними договорами, в яких бере участь Україна. Такі документи також можуть бути скріплені гербовою печаткою відповідно до вимог Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22 січня 1993 року, якщо інше не передбачено міжнародними угодами України", – йдеться в проєкті постанови.

Якщо Кабмін прийме запропоновані МВС зміни, то продавцям і перегонникам доведеться витратитися на переклад документів на українську мову і проставлення на них апостиля. Ці витрати, найімовірніше, вони закладуть в кінцевий цінник для покупця.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні