На Волині, як мінімум, п’ята частина випускників не складатиме ЗНО, – головна освітянка

0
-6
На Волині, як мінімум, п’ята частина випускників не складатиме ЗНО, – головна освітянка
Оскільки випускникам шкіл цьогоріч дозволили складати ЗНО за бажанням, то на Волині очікують, що 20-30% школярів все ж вирішати його не складати.

Таку думку озвучила начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна, інформує ІА «Конкурент».

Про це вона повідомила на засіданні «круглого столу» на тему: «ЗНО 2020. Виклики та нововведення», який відбувся у п’ятницю, 19 червня. Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський.

Зі слів головної освітянки області, сьогодні учні стоять на роздоріжжі, вони вже втомилися готуватися і вся відповідальність за своє майбутнє залежить виключно від їх вибору.

«Ми знаємо 17-річних дітей, вони не дуже прислухаються до дорослих. І вони сьогодні мають право вибору – йти на ЗНО чи не йти. І не кожна дитина усвідомлює, що за цим стоїть, і якщо вона не піде – це простіше. Ми сьогодні навіть не маємо інформації, скільки дітей буде здавати ЗНО після прийняття цього закону. Однак всі ті пункти, які готувалися, готуються, і ми будемо чекати тих, хто надумав», – озвучила Людмила Плахотна.

Також додала, що попри добровільний вибір, на Волині очікують, що все таки 70-80% випускників підуть складати ЗНО, адже будуть робити спробу здобувати вищу освіту.

«Але є учні професійних закладів, фахових коледжів, які зобов’язані були здавати ДПА у формі ЗНО. Ми розуміємо, що кваліфікованому робітнику отримати диплом без ЗНО – це подарунок сьогодні зробили. Воно їм і не потрібно було, ми були проти щодо цього. І нині в системі професійної освіти – це прекрасно. Адже підуть далі тільки ті діти, які хочуть продовжувати навчання у закладах вищої освіти. Таких у нас максимум 20% (учнів професійних закладів, фахових коледжів – ред.). А нам більше й не треба. Адже потрібні кваліфіковані електрики, зварювальники і інші робітничі професії», – підсумувала Людмила Плахотна.

На засідання «круглого столу» були присутні співзасновник Громадянського Руху Михайло Наход, Оксана Ляшенко – доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Луцького НТУ та Тетяна Пастрик – в.о. директора комунального закладу вищої освіти Волинський медичний інститут Волинської обласної ради, Алла Корнейко – завідувач центру ЗНО та моніторингових досліджень, Андрій Лучик – головний редактор ІА «Конкурент».




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні