Створення сайту самостійно: міф чи реальність?*

1
-8
Створення сайту самостійно: міф чи реальність?*
Напевно, в 2020 році вже всі розуміють необхідність створення власного сайту. Адже це додатковий канал залучення клієнтів та партнерів, а також основний канал комунікації з ними, який сприяє формуванню та підтримці іміджу компанії та потужно стимулює продажі. В Україні 26 мільйонів мешканців користуються інтернетом, а майже половина з них – платоспроможні люди. Уявіть собі, скільки з них ваша цільова аудиторія?

Отож, ви зацікавлені в створенні власного сайту. Як це реалізувати та чи можливо це зробити самостійно? Давайте розглянемо всі варіанти.

1. Спеціалізовані агенції та фрілансери.

Замовити створення сайту в агенції чи спеціалізованій студії – найлегший спосіб. Ринок зараз переповнений такими студіями, тож ви точно знайдете потрібне рішення. І, начебто, все добре, але середня вартість послуги створення сайту – $700-$2000.

Ключові етапи створення сайту:

• Обрати декілька агенцій та фрілансерів. Звертайте увагу на рекламу, шукайте агенції в Google та соціальних мережах, а фрілансерів – на біржах та в групах Facebook.
• Ознайомтесь з їхніми роботами. Чи є в них досвід у створенні потрібних вам сайтів, чи подобається вам їх дизайн? Дізнайтесь, скільки часу в них зайняла розробка одного сайту та скільки це коштувало.
• Оберіть одного фахівця та розкажіть йому про ваш бізнес, як ви себе позиціонуєте, вашу цільову аудиторію, покажіть фірмовий стиль.
• Поставте чітку задачу та дедлайн. Як ви уявляєте собі сайт? Які блоки мають бути обов’язково та у якій послідовності?
• Контролюйте етапи створення сайту. Краще моніторити проміжний результат, щоб розробник корегував помилки одразу, а не змінював весь сайт у самому кінці. Це зекономить ваш час та сили виконавця.

2. Створення сайту на CMS

Якщо ви цікавитесь створенням сайтів, то, мабуть, вже чули про WordPress, Joomla, та інші системи управління контентом.



Як бачите, WordPress – найпопулярніша CMS. На них можна створювати багатосторінкові сайти та блоги, але потрібно володіти знаннями програмування та веб-дизайну.

Ключові етапи створення сайту на WordPress:

• Знайдіть та налаштуйте домен і хостинг ще перед тим, як почнете працювати з CMS. Якщо ви реалізуєте комерційний проект, наприклад, корпоративний сайт або плануєте заробляти за допомогою ресурсу будь-яким способом, обирайте платний хостинг.
• Залежно від типу майбутнього сайту, оберіть дизайн і тему. Радимо обирати адаптивні дизайни, щоб сайт однаково гарно відображався на всіх пристроях.
• Налаштуйте сайт в меню адміністратора. Тут вже можна налаштовувати часовий пояс, мову сайту, додати віджети, плагіни та потрібний контент.
Треба зауважити, що інші CMS працюють майже за тим же принципом, тільки з окремими відмінностями в налаштуваннях.

3. Створення свого сайту на конструкторах.

Конструктор сайтів – це сервіс із власними CMS, який дозволяє швидко та легко створювати власний сайт без знань програмування та веб-дизайну. За їх допомогою можна створити будь-який тип сайту – від лендінгу до інтернет-магазину. Ці онлайн-сервіси мають готові шаблони, власні хостинги, вбудовані аналітичні інструменти, можливості налаштування маркетингових кампаній та SEO-оптимізацію.

Головна відмінність між звичайними CMS та конструкторами в тому, що в останніх основні параметри вже налаштовані і вам залишається лише креативна робота.

Ключові етапи створення сайту на конструкторах:

• Оберіть конструктор сайтів.

Насправді, їх дуже багато та обирати потрібно з огляду на свої потреби. Наприклад, Weblium – найпростіший у використанні конструктор. Тут є понад 250 шаблонів для будь-яких сайтів, віртуальний розумний помічник і служба підтримки, яка працює 24/7. Тож цей сервіс підходить для початківців та тих, хто не хоче витрачати свій час на розуміння складних сервісів. Ще одним із найпопулярніших є Wix з гнучким та функціональним редактором, на якому можна створити будь-який сайт, але це набагато складніше і займає більше часу.



• Зареєструйтеся на сайті конструктора.

Це можна зробити за допомогою акаунтів Google чи Facebook, чи за допомогою електронної пошти та паролю.

• Оберіть шаблон чи створіть сайт з нуля.

На конструкторах є можливість або створити сайт з нуля за допомогою готових блоків, або вибрати шаблон і адаптувати його під свій сайт. На Weblium їх більше, ніж 250, тож ви точно знайдете ідеальний варіант для свого сайту. В бібліотеці шаблонів вже є готові варіанти для різних бізнесів та всі вони зручно поділені на категорії. До речі, можна використовувати шаблон з іншої категорії, варто лише поміняти контент – і він буде пасувати до вашого бізнесу.



• Відредагуйте шаблон та додайте бажаний контент.

Настав час експериментів! Тепер потрібно змінити шаблон так, щоб він став сайтом вашої мрії. У будь-який шаблон можна додавати нові блоки, видаляти зайві, а також кожен із них редагувати окремо. Змінюйте тексти та додавайте свої зображення. На Weblium є розумний дизайн-помічник АІ, який допоможе вам з дизайном, автоматично підібрав кольори та стиль.

А інтерфейс дуже зрозумілий. Проте якщо у вас виникли складнощі, то фахівці зі служби підтримки швидко вам допоможуть.



• Налаштуйте SEO.

Обов’язково додайте мета-опис та заголовок, пропишіть теги для сторінок та зображень, щоб підняти сайт у загальному рейтингу в пошуковій системі.

• Налаштуйте аналітику.

Відстеження ефективність сайту допомагає зрозуміти, як часто його відвідують, хто відвідує та що вони роблять на сайті. Weblium пропонує Google Analytics, Hotjar і Google Tag Manager.



• Опублікуйте свій сайт.

Достатньо лише натиснути кнопку “Publish”. Після цього перевірте як сайт виглядає на різних пристроях. Якщо все так, як ви і хотіли – ви впоралися!

Отже, створення сайту самостійно – цілком реально! Якщо будете створювати сайт на конструкторі, то вам достатньо лише бажання створити сайт! Це безкоштовно і дійсно легко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну ціна на фрілансі насправді менша може бути ніж 700 доларів. Все залежить від задач сайту. "Знайомий студент програміст" може і за 100 доларів зробити))) Але той сайт потім буде дуже важко якось просувати в пошукових системах. Також можуть бути складніші задачі наприклад створити інтернет-магазин з продажу запчастин, для цього ідеальним рішенням буде конструктор сайтів ПодКапот https://podkapot.com.ua/sozdat-site-zapchastey/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні