У мережі з'явилися фото, як Зайцева працює і засмагає у тюрмі

0
5
У мережі з'явилися фото, як Зайцева працює і засмагає у тюрмі
У мережі з'явилися фотографії, як винуватиця смертельного ДТП у Харкові, де загинуло шестеро людей, Олена Зайцева відбуває покарання в Покровському виправному центрі №79.

Фото опублікувала Олександра Загранична у фейсбуці, - передає Главком.

«На фото вбивця Зайцева і ще одна мажорка на ім'я Валя. Ось так відбувають покарання ті, у кого є гроші, і ті, у кого їх немає», – написала Загранична, додавши до поста кілька фото. На одних із них жінка, схожа на Зайцеву, засмагає у дворику, а на інших ув'язнені нібито цього самого закладу працюють.

Начальниця Покровського виправного центру №79 Інна Мицюк підтвердила журналістам, що фото реальні.

«Фотографії справді зроблені іншими засудженими, але про жодні поблажки для Зайцевої мови немає. Для розуміння: вона перебуває в секторі, де відбувають покарання жінки, які засуджені до позбавлення волі за злочини з необережності. Вони повністю ізольовані від інших засуджених <до обмеження волі>. Усього в секторі разом із Зайцевою їх шестеро», – розповіла Мицюк.

За її словами, ця категорія засуджених не має права вільно пересуватися територією установи, вони перебувають у своєму секторі, де в них невеликий прогулянковий дворик. Окрім того, їм заборонено мати із собою мобільний телефон.

Водночас у засуджених до обмеження волі жінок більше можливостей – вони мають із собою мобільні телефони, вільно пересуваються територією виправного центру і навіть виїжджають у місто по закупи.

Мицюк також зазначила, що за законом засуджені до обмеження волі зобов'язані працювати, тому що вони в такий спосіб забезпечують своє утримання в установі. А ті, хто відбуває покарання позбавлення волі, цього робити не зобов'язані.

«Однак п'ять жінок виявили бажання працювати, серед них і Зайцева», – розповіла начальниця виправцентру.
Нагадаємо, що у квітні суд залишив у силі вирок для обвинувачених у смертельному ДТП Зайцевій та Дронову.

Зайцева, яка відбуває покарання в колонії за вчинення смертельного ДТП у Харкові, в місцевій майстерні разом з іншими засудженими займається вишивкою.

Раніше засуджену за смертельну ДТП у центрі Харкова Олену Зайцеву 2 вересня 2019 року етапували до Покровського виправного центру №79 в Дніпропетровській області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні