Волинські поліцейські почали робити ДНК-експертизу. ВІДЕО

0
-2
Волинські поліцейські почали робити ДНК-експертизу. ВІДЕО
Волинь стала дев’ятою областю, де почали проводити ДНК-експертизу.

У лабораторії нині працює 4 фахівці, - каже керівник експертного центру Олег Пододворний, пише "Суспільне Волині".

Фахівці центру тепер можуть ідентифікувати невпізнане тіло, безвісти зниклу особу, або встановити родинні зв'язки, - розповіла експертка Ольга Цивінська.

Раніше такі дослідження виконували лише у Львові чи столиці. В Україні нині є 8 лабораторій, в яких поліцейські аналізують ДНК.

"Волинський центр експертиз проводить більше 30 видів дослідження, зокрема молекулярно-генетичні. Обладнання надали нам державним НДЕКЦ, вартість його більше 8 млн. грн”, - каже керівник Олег Пододворний.

Заходити в лабораторію, каже експертка Ольга Цивінська, потрібно в спецодязі, щоб не занести чужих зразків ДНК. Це може вплинути на результати дослідження.

Лабораторія має автономне живлення, аби у випадку відключення від центрального енергопостачання не зіпсувалися зразки дослідження та обладнання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні