В Україні продовжили заборону нарахування штрафів за кредитами в час карантину

0
1
В Україні продовжили заборону нарахування штрафів за кредитами в час карантину
Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №3297 щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби.

Відповідне рішення підтримали 344 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, законопроект спрямований на захист суб’єктів господарювання від нарахування у період карантину та у 30-денний період після завершення карантину штрафів і пені за кредитами (позиками).

Законопроектом передбачається внести доповнення до Господарського кодексу України, відповідно до яких в разі прострочення позичальником у період дії карантину або/та у тридцятиденний період після дня його завершення виплат за договором, позичальник звільняється від сплати неустойки, штрафу, пені за таке прострочення.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3297 про внесення змін до Господарського кодексу щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні