--> Біля луцького собору розцвіли тисячі троянд. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Біля луцького собору розцвіли тисячі троянд. ФОТО

0
-1
Біля луцького собору розцвіли тисячі троянд. ФОТО
У Луцьку на території кафедрального собору Святої Трійці розцвів розарій.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинська єпархія ПЦУ.

Одразу за брамою, перед кладовищем і навколо будинку духовної консисторії ростуть переважно рожі. Цю рослину називають «королевою квітів», і вона радує цвітом упродовж теплої пори року. Ще в давні часи ружа була символом чистоти й піднесеності.

Розарій почали облаштовувати у 2014 році з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Тоді територію біля церкви перепланували й почали засаджувати трояндами. Сьогодні тут налічується близько тисячі кущів української, польської та англійської селекцій. Опікується цією квітковою справою викладач Волинської православної богословської академії, кандидат мистецтвознавства Тетяна Бокій.

Рози у класичному поєднанні з лавандою та самшитом створюють неповторну атмосферу й ще один привабливий куточок міста. Посаджені біля храмового цвинтаря, вони також закликають парафіян уважніше ставитися до природи: насаджувати живі квіти на місцях спочинку наших рідних, а не приносити штучні.
















Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні