--> У Луцьку виявили порушення, які призвели до смороду в різних мікрорайонах | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку виявили порушення, які призвели до смороду в різних мікрорайонах

1
0
У Луцьку виявили порушення, які призвели до смороду в різних мікрорайонах
У Луцьку продовжується робота із виявлення та знешкодження джерел неприємного запаху.

Про ситуацію із поширенням неприємного запаху на території міста Луцька сьогодні на оперативній нараді поінформувала начальник відділу екології Оксана Лисак,інформує пресслужба Луцької міськради.

За словами Оксани Лисак, члени робочої групи щоденно здійснюють об’їзди мікрорайонів міста, звідки надходять звернення громадян зі скаргами, зустрічі із заявниками для збору інформації про джерела та причини смороду.

На сьогодні, як на території міста, так і на прилеглих до міста територіях, виявлено низку порушень, які призводили до виникнення неприємного каналізаційного запаху. Зокрема:

1) була порушена герметичність колодязів на каналізаційних колекторах КП “Луцькводоканал” переважно у центрі міста. На сьогодні всі виявлені порушення ліквідовані;

2) виявлено окремі порушення самовільного підключення каналізаційних стоків до мереж зливової каналізації, зокрема на вул.Тесленка-вул.Яровиця, Міліційна. Працівниками департаменту муніципальної варти складено акт та видано приписи про усунення порушень;

3) на прилеглих до міста територіях Княгининівської, Липинської та Підгайцівської ОТГ існують примітивні очисні споруди комунальних стоків, які використовуються приватними перевізниками для скиду нечистот з асенізаційних машин.

Начальник відділу екології зазначила, що контроль за вмістом, об’ємом, кількістю рідких відходів, які зливаються на відкриті відстійники, ніким не здійснюється. Так, з метою реагування направлено листи до правоохоронних та контролюючих органів та до Луцької районної адміністрації для встановлення балансоутримувачів цих очисних споруд;

4) реагуючи на скарги мешканців щодо смороду від річки Сапалаївка та інших водних об’єктів на території міста 5 та 13 червня були проведені загальноміські толоки в ході яких частково розчищено русло річок від засмічення на найбільш критичних ділянках. Річка Сапалаївка від вул.Шопена до вул. Івана Франка-Набережної, річка Жидувка в районі вул.Боженка-бул.Дружби Народів.

За словами Оксани Лисак, поширення неприємного запаху пов’язують із метеорологічними характеристиками, перш за все напрямком вітру та його силою, при високій температурі атмосферного повітря вони зазвичай посилюються.

При цьому концентрація забруднюючих речовин у повітрі не становить загрози для здоров’я мешканців міста. Робоча група і надалі буде відстежувати ситуацію та оперативно реагувати на звернення.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад наголосив, що до спільної роботи потрібно залучити спеціалістів Держекоінспекції у Волинській області та притягувати до відповідальності винних у поширенні смороду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Язиком молоти_не мішки тягати. А конкретної роботи з цього приводу,як не було,так і нема.Душіться і далі дихаючи гімном.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні