Почати будівництво вітрової електростанції на Волині заважають «формальні причини»

0
1
Почати будівництво вітрової електростанції на Волині заважають «формальні причини»
На Волині може з’явитися вітрова електростанція: для отримання вітрової енергії мають намір побудувати ТзОВ "Волинь Вест Вінд - 2" та ТзОВ "Волинь Вест Вінд -3" на териториторії Затурцівської ОТГ Локачинського району.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної ради.

Об'єкти будуть встановлені за межами населених пунктів за 700 м від житлової забудови з дотриманням вимог українського законодавства.

Представники компаній заявляють, що залучать в область 300 мільйонів євро інвестицій та створять сотні високооплачуваних робочих місць.

За умови врегулювання всіх формальностей, вітропарк потужністю 106МВт може бути введений в експлуатацію в 2022 році. Орієнтовний термін експлуатації вітрової електростанції – 20 років.

Питання обговорювали на робочій нараді з участю голови облради Ірини Вахович, голови ОДА Юрія Погуляйка та очільника Локачинської РДА Василя Бакуна.

Стартувати з будівництвом вітрової електростанції в Локачинському районі поки заважають формальні причини.

Зокрема, в районі не затверджена схема планування території, без якої не можна розробити детального плану території розміщення об'єктів альтернативної енергетики, як того вимагає Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності".

Затвердження схеми планування території району – компетенція районних депутатів. Є сподівання, що обранці громади розглянуть питання на найближчій сесії районної ради.

Компанія-інвестор зі свого боку гарантує дотримання законодавства та порядність.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні