У Луцьку відбувся турнір «Євро-2020». ФОТО

0
-1
У Луцьку відбувся турнір «Євро-2020». ФОТО
На літньому майданчику «Osteria» сімейного ресторану «Fat Cat», що на вулиці Кравчука, 13 у Луцьку, відбувся кіберспортивний турнір з футболу на ігрових приставках «PlayStation». Змагання присвятили чемпіонату Європи з футболу, який мав би тривати у ці дні на різних стадіонах Європи, але через коронавірус його перенесли на 2021 рік.

Участь у турнірі взяли 24 геймери з усього Луцька, повідомляє кореспондент інтернет-видання «Волинь24». Переміг Тарас Дрофа із збірною Англії.

Це не перші подібні змагання, які відбуваються на літній терасі «Osteria».

Їх ініціатори – тренер спортивного клубу «Олімпія» Дмитро Медунецький і відомий луцький телеведучий та шоумен Микита Чибар.

«Зустрілося багато однодумців, які грають у «ФІФА» (гра з футболу на ігровій приставці – ред.), і вирішили провести такий масштабний турнір, щоб зібрати якомога більше людей з Луцька, подивитися, які є геймери, – каже Дмитро Медунецький. – Це дуже цікава ідея, яка зараз розвинена в усьому світі».

Дмитро Медунецький
Дмитро Медунецький


Першого разу в тестовому режимі провели турнір 8 однодумців, розповів Дмитро. Згодом організували турнір за участю 16 геймерів. Кожен представляв якийсь улюблений клуб. І ось сьогодні – справжній чемпіонат Європи з футболу, тільки з джойстиками, двома ігровими приставками і великими екранами, наданими адміністрацією сімейного ресторану «Fat Cat».

«Ми присвятили наш спортивний кібертурнір «Євро-2020», – розповідає Микита Чибар. – До речі, саме сьогодні, 13 червня, Україна грою з Нідерландами мала розпочати свою кампанію на чемпіонаті Європи. Тож ми вирішили реально відтворити цей турнір, тільки вже на кіберспортивному просторі. Зібралися 24 охочих».

Учасників шукали по всьому Луцьку. Написали оголошення в соцмережах, у спільноті геймерів у месенджері, і ті 24, хто першим зареєструвався, змогли взяти участь в турнірі.

«Сьогодні ми граємо все, як в реальному житті: 6 груп, 24 команди. Кожен з учасників тягнув жереб. Тобто вибирав збірну не за силою, не за симпатією, а за тим, що йому випаде під час жеребкування», – розповідає Микита Чибар.

Микита Чибар
Микита Чибар


Дев’ять годин на двох ігрових приставках учасники, змінюючи одне одного, провели відбіркові поєдинки в групах, стикові ігри плей-оф, півфінали й фінал.

Участь в турнірі взяло багато сильних гравців. У запеклій боротьбі 4-те місце із збірною Данії виборов Микита Чибар, 3-тє – Дмитро Малаховський, який «керував» збірною Чехії.

На другому місці – Олександр Близнюк із збірною Нідерландів. А переможцем турніру став Тарас Дрофа із збірною Англії.

До речі, саме в Англії на лондонському стадіоні «Вемблі» має відбутися фінал «Євро-2020», чемпіонату, який перенесли на 2021 рік.

І хоч на турнірі й визначили переможця, перемогла, як заведено в таких випадках казати, дружба, любов до футболу і велике бажання змістовно й весело проводити вільний час.

Геймери не тільки грали, вони багато спілкувалися між собою, знімкувалися у відповідній фотозоні.

«Тут є люди, які познайомилися один з одним сьогодні, – розповідає Микита Чибар. – Ми вважаємо, що це доволі цікавий спосіб дозвілля. Раніше кіберспортсмени в луцькій спільноті не були особисто знайомі. А це чудовий майданчик, щоб познайомитися в такій іншій спортивній площині. Умови чудові, за що дякуємо сімейному ресторану «Fat Cat». Газон літньої тераси – це натяк на футбольне поле. Сонечко, відповідна погода, все сприяє хорошій грі. Як правило, в таку сонячну погоду починаються всі великі футбольні турніри».




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні