Депутатка Луцькради розповіла про легший вихід із коронакризи

0
2
Депутатка Луцькради розповіла про легший вихід із коронакризи
Депутатка Луцької міської ради Алла Надточій переконана, що для того, аби в подальшому була можливість легше долати непередбачувані кризи, на рівні міста, області або держави варто створити стабілізаційний фонд.

Це вона озвучила 12 червня під час круглого столу «Відновлення робочих місць у Луцьку. Чого чекати?». Такий захід організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський. Про це пише ІА Конкурент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький «СКФ» теж зачепила криза: які заходи впровадили на підприємстві. ВІДЕО

Так, президент «Торгово-промислової палати» Олександр Смолич та генеральний директор «СКФ-Україна» Богдан Волчок розповіли, що підприємства тяжко переживають коронакризу.



«Зупинюся на малому бізнесі, на сфері послуг. Оскільки вона постраждала немало і не відомо, як зможе відновитися… Державі варто було б звернути більшу увагу саме на цю сферу, оскільки тут багато самозайнятих людей, які не тиснуть на державні кошти, а самі себе забезпечують роботою», – зауважив Олександр Смолич.

Богдан Волчок, своєю чергою, додав, що й на підприємстві «СКФ-Україна» порівняно з 2019 роком, об’єми впали в середньому на 40%.

Тож присутня на заході депутатка Луцькради Алла Надточій зауважила, що для таких ситуацій було б добре створити стабілізаційні фонди.



«Зі сторони держави вчиняються дії. Можливо, не до кінця все правильно, адже я чула, що бізнесмени не можуть скористатися кредитами «5-7-9%». Дійсно, коли це невелике підприємство, то бояться йти на ризики і бояться не впоратися, тому й відмовлялися. Дивлячись на те, що сталося, то ми як міська рада і підприємці маємо зробити висновки, що варто робити на місцях стабілізаційні фонди. Щоб була така фінансова подушка, яка у кризові моменти може щось змінити, перенаправити і вкласти ці кошти чи в людей, чи обладнання. Можливо це варто зробити чи з бюджету міста, чи області чи тоді, коли сплачуються податки щоб лишалася частина для таких фондів», – озвучила ідею Алла Надточій.



Зауважимо, на круглому столі були присутні співзасновники Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер та Михайло Наход, виконавчий директор БФ «Волинь-2014» Володимир Кривович, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк та заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Троханенко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні