Як десятки лучан проігнорували лежачого на лавці чоловіка, якому стало зле через діабет. ФОТО

3
7
Як десятки лучан проігнорували лежачого на лавці чоловіка, якому стало зле через діабет. ФОТО
У Луцьку понад півсотні людей оминули лежачого на лавці чоловіка. Підійшли до нього лише двоє чоловіків. З'ясувалося, йому стало зле, бо хворіє на діабет. Про байдужість, милосердя та людяність розповів лучанин.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написав Василь Цапюк.

"Не секрет, що мозок людини працює по шаблону. В цьому випадку «Якщо людина лежить на землі, неохайно вдягнена, невнятно белькоче – значить алкаш». 80 людей, які пройшли повз цього чоловіка, вірогідно так і подумали. Проте спека за 30, і годинку-півтори на сонечку можна врізати дуба. Проте світ не без добрих людей, або просто Бог дав комусь трохи більше емпатії, ніж іншим", – пише користувач фейсбука.

У дописі Василя йдеться про те, що чоловік, який зображений на фото, лежав на зупинці, яку минуло чимало людей. Втім, з 80-ти перехожих до лежачого підійшов лише один.

"Тож цього дядька підняв один з 80 перехожих (ні, я поруч не стояв і людей не рахував, просто проїхав повз). Це було на зупинці, з якої регулярно виходять люди. Поки робив коло, десь тричі зупинялись маршрутки і виходило по 10 людей + перехожі...

Але я зробив коло на кільці, припаркувався і підійшов до нього. Побачив, що якийсь добрий дядько посадив цього бідолагу на лавочку і пішов далі. Я теж би проїхав, завалений плеядою думок та справ. Але чому не я маю викликати "швидку"? Чому не я маю зганяти кабанчиком в магазин і напоїти бідолагу? Я був поруч. І це теж якийсь виняток...

Просто тут питання не в тім, що той дядько, який підняв, такий молодець, що я такий молодець... Питання в тому, чому ми, УКРАЇНЦІ – добра, співчутлива нація, такі холодні і байдужі..." – пише Василь Цапюк.

Автор допису поцікавився у чоловіка, який лежав на лавці, чи добре він себе почуває. Той відповів, що у нього цукровий діабет.

"Спершу хотів завезти додому, але він не міг сказати, де живе. Тож "швидка". До речі, приїхала за 4 хвилини! Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – ваші авто дуже оперативні!" – пише лучанин.

"І так, я знаю, що хороші справи робляться тихо, але якщо хороші справи не виховують більш нікого, а лише підносять одну людину, я вважаю що краще поділитись і зробити заключення: "Так, скоріш за все, це виняток, і людині дійсно було погано". І, можливо, коли ви проходитимите повз людину, що лежить на газоні, схожа на алкаша, підійдіть і запитайте – можливо людині просто погано", – додав Василь Цапюк.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не навчений у нас народ допомагати один одному + майже ніхто не знає як, + у нас у суспільстві прямо війна іде, і кожен готовий один одному горло перерізати, дурні, відключити би їм газ і світло на добу, щоб мізки вправити, можна й військовими припугнути, щоб влади боялися
Відповісти
Не верзи маячню, кого ким припугнути зібрався? Чи не ви до Європи прагнете? Майдани для чого були? Щоб якась бидлота тут у демократичній державі військовими лякала?
Відповісти
Одного разу на Дубенський ,велосепедиста находу схопила епелепсія впав,піна ротом,підбіг визвав,швидку,прождав 20хв,неприїхала,поліція сказала допьєм каву виїдим алкаш,може швидка раньше буде,то наберіть щоб ми неїхали,от і все,вмирай наздоровья.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні