Іноземців зобов’яжуть здавати біометричні дані для оформлення української візи

1
2
Іноземців зобов’яжуть здавати біометричні дані для оформлення української візи
Законопроект про необхідність збору біометричних даних у іноземців для оформлення українських віз скоро буде внесений у парламент.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ України, сьогодні Кабмін підтримав ініціативу МЗС, яка зробить оформлення українських віз для іноземців зручним і сучасним, а також підвищить безпеку подорожуючих.

«Знайомство з Україною іноземця, який планує подорож, починається з отримання української візи. Іноді це взагалі перша зустріч з Україною. Враження від цієї зустрічі повинні бути якомога більш позитивними. Це має бути зустріч із сучасною прогресивною країною. Водночас, нова процедура також підвищить рівень безпеки подорожуючих», - заявив Кулеба.

Зокрема, нововведення дозволять закордонним дипломатичним установам оформлювати українські візи з використанням сучасних цифрових технологій збору біометричної інформації (відцифрованих відбитків пальців рук та відцифрованого образу обличчя).

Також, приведення процедури до найкращих світових стандартів дозволить гармонізувати законодавство у міграційній сфері та підвищить зручність і безпеку подорожей іноземців до України. Зміни також оптимізують взаємодію МЗС з іншими державними органами.

При цьому, підтримана урядом ініціатива МЗС передбачає внесення змін до закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Найближчим часом відповідний проект закону буде внесений на розгляд Верховної Ради України. Наголошується, що МЗС України продовжує працювати над цифровізацією консульських послуг та удосконаленням візових процедур задля безпеки і комфорту подорожуючих.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 червня, Кабінет міністрів України ухвалив проект закону про несення змін до закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо подання іноземцями та особами без громадянства біометричних даних для оформлення віз. Документом передбачено, що для іноземців та осіб без громадянства обов’язково подавати свої біометричні дані під час оформлення віз. Відмова подати свої біометричні дані стає підставою для відмови в наданні візи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто до вас захоче приiхати ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні