Рекомендації МОЗ: як працюватимуть луцькі ринки. ВІДЕО

0
-14
Рекомендації МОЗ: як працюватимуть луцькі ринки. ВІДЕО
Міністерство охорони здоров’я України змінило вимоги до роботи ринків.

Відсьогодні протиепідемічні норми в умовах карантину пом’якшили, розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Основні правила залишили діючими.

Суспільне перевірило чи знають продавці та покупці про нові карантинні вимоги до роботи ринків.

Продуктовий ринок по вулиці Карпенка-Карого в Луцьку працює з 7-ї ранку до 16-ї. На вході вимірює температуру покупцям Ігор Іванків. Працівник ринку каже: про нові правила функціонування ринків у час карантину не чув. Більшість відвідувачів дотримуються правил.

Серед вимог МОЗу: дезінфектори на вході, та відвідувачі у масках. Працівникам ринку будуть надалі перед роботою міряти температуру, але тепер торгувати вони можуть в трьох метрах один від одного. Нові правила не зобов'язують встановлювати за прилавком захисні екрани.

Підприємиця Людмила Головач каже: поки працюють за старими правилами. "Ми дотримуємося правил нашого карантину. Хоча це дуже важко. Важко зараз дихати, важко вистояти. Рукавички для покупців, антисептик, захисний екран. Все, що треба є", -каже жінка.

Нині на роботу вийшли 98% підприємців ринку. Адміністратор торгового комплексу розповів: чекають дозволу від Держапродспоживслужби послабити карантин. "Звичайно будемо вводити, бо люди вже втомилися від цих вимог. це дуже важко цілий день у масці дуже важко", каже адміністратор Володимир Солоха

Нагадаємо, луцькі ринки відновили роботу 7 травня. Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел розповів: працівники відомства майже щодня фіксують порушення на ринках Волині. Поки на порушника склали 1 адмінпротокол.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні