Почесний ветеран праці волинського лісництва відзначає 80-річний ювілей

0
-8
Почесний ветеран праці волинського лісництва відзначає 80-річний ювілей
Сьогодні, 9 червня, 80-й день народження святкує ветеран праці державного підприємства «Цуманське лісове господарство» Малиш Анатолій Григорович.

Лісівник, якого знають і поважають далеко за межами Волині, пишуть на сайті ВОУЛМГ.

"Анатолій Григорович – людина авторитетна. Все, чого досягнув і що має в нагороду, далося дуже нелегко. Цінуємо таких фахівців, вдячні за досвід. Лісова галузь багата власними традиціями. І ті традиції формували такі фахівці, як Анатолій Малиш, – зазначає директор ДП «Цуманське ЛГ» Юрій Ребар", - йдеться у повідомленні.

Позаду в Анатолія Григоровича й справді чимало зробленого на благо волинського лісу, попереду – життя для себе та родини. А ще спогади.

Намагався працювати якнайкраще. Щось вдавалося, щось ні, розповідає ювіляр. Але місцевими лісами дуже пишається. Зізнається, що таких немає більше ніде.

Як зазначається, особливо приємно Анатолієві Григоровичу, що до справи створення та збереження цуманських лісів він доклав чимало зусиль. За що й був свого часу нагороджений багатьма відзнаками та подяками, зокрема двічі – нагрудним знаком «За бездоганну службу в державній лісовій охороні» та відзнакою «Ветеран праці».

"А життя не милувало. Як і всім, по-філософськи каже ювіляр, довелося побачити різне, не раз – «добряче закусити лиха». Але зараз шкодує лише про одне: мало часу приділяв просто прогулянкам у лісі. А він того вартий. Ліс вміє підказати правильні рішення та багато навчити, переконаний Анатолій Малиш", - пишуть на сайті.

Народився Анатолій Григорович у селі Новомихайлівка на Донеччині. Після закінчення навчання у Великоанадольському лісовому коледжі його направили на роботу в Цуманський лісгосп об’їзником. А згодом перевели на посаду дільничого техніка-лісовода Холоневичівського лісництва. Зовсім юний вже тоді зрозумів, що справу не покине – надто подобалося спостерігати, як росте волинський ліс, такий відмінний від лісів Донеччини.

Але професійну перерву таки довелося зробити – на службу в лавах тоді ще радянської армії. Після того в галузь таки повернувся. Не одразу, правда, на Волинь. У 1965 році лісівника з досвідом вже призначили на посаду техніка-лісовода Холоневичівського лісництва.

Під час роботи здобув вищу освіту у Київській сільськогосподарській академії за напрямком «Лісове господарство».

Працював помічником лісничого, лісничим, інженером охорони та захисту лісу, начальником пожежно-хімічної станції, з якої і вийшов на пенсію. Зараз до фахівця йдуть за порадою. Телефонують.

"А сьогодні – щиро вітають із ювілеєм колективи Волинського ОУЛМГ, ДП «Цуманське ЛГ», обласних організацій Товариства лісівників України та профспілки лісової галузі.

Здоров’я Вам міцного, шановний Анатолію Григоровичу, добра і злагоди!" – вітають ювіляра.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні