Яким було карантинне навчання в ЛНТУ

0
-3
Яким було карантинне навчання в ЛНТУ
Доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Луцького НТУ Оксана Ляшенко розповіла, яким чином університет оперативно після впровадження карантину налагодив дистанційне навчання студентів.

Про це вона розповіла 5 червня на круглому столі «Якісна освіта в період карантину. Висновки та перспективи». Його організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський. Про пише ІА Конкурент.

Зі слів Оксани Ляшенко, університет був готовий до такого поворту освітнього процесу, бо й до карантину в технічному університеті певною мірою впроваджувалися елементи дистанційного навчання.



«У Луцькому НТУ вже на 60% був впроваджений Moodle (були курси із освітніми програмами), 10 тисяч ліцензій на Google for Education і ще 10 тисяч ліцензій на Office 365 (там є всі інструменти для дистанційного навчання). І от коли запровадився карантин, ми одразу пішли на дистанційні платформи. У нас був алгоритм дій, яким чином організувати освітній процес. Ми не відійшли від розкладів, тобто у нас пари відбувалися саме за розкладом, але ми дали певну академічну свободу викладачам. Бо ми розуміли, що не можна їх змушувати, а варто щоб кожен мав поступову траєкторію переходу до повного онлайну», – розповіла Оксана Ляшенко.

З її слів, в університеті були викладачі, які мали свої платформи.

«Ми не обмежили і не зробили адмінконтролю над викладачами. Єдине, що ми вимагали, це те, щоб заняття відбувалися за розкладом, були вчасно і досягалася 100-відосоткова комунікація», – додала проректор.

Також вона розповіла, як під час карантину запустила 2 онлайн-опитування через Google-форми щодо якості освіти (контенту і самого процесу) для студентів і науково-педагогічного персоналу, де поставила обом групам дзеркальні питання.



«Можу сказати, що на основні питання, чи якісний контент, чи студенти розуміють, що їм розповідають, чи є комунікація, то 95% викладачів і студентів написали правду і показали, що якість освітнього процесу збереглася на належному рівні», – підсумувала проректор з науково-педагогічної роботи Луцького НТУ Оксана Ляшенко.

Своєю чергою, присутня на заході депутатка Луцькради Алла Надточій додала, що попри послаблення карантинних заходів, лучанам все ж варто проддовжувати дбайливо ставитися до свого здоров'я та до здоров'я ближніх.



«Хочеться звернутися до всіх лучан із проханням триматися дистанції, де потрібно – носити маски і не думати про те, що небезпека відійшла. Адже наслідки впадуть на всі галузі, чи це освітні процеси, чи навчальні моменти, які треба завершити, чи ще інші», – закликала депутатка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні