Рецепт маринаду для грибів

0
9
Рецепт маринаду для грибів
1 л води, 2 ст. ложки цукру, 4 ч. ложки солі, 6 горошин духмяного перцю, 4 шт. гвоздики, 0,5 ч. ложки кориці, 3 ч. ложки оцтової есенції (70%).

Якщо будете використовувати столовий 5% оцет, слід узяти 800 мл води і 200 мл оцту. Якщо ж братимете 9%, то треба 890 мл води і 110 мл оцту.

Заварити воду, додати спеції і проварити 3 хв, оцет додати наприкінці. Зняти з вогню – маринад готовий. До речі, його можна готувати завчасу.

Гриби промити, залити холодною водою і заварити. Воду злити. У другій воді, посоливши до смаку, гриби варять до закипання, не помішуючи. Щойно вода почне кипіти, їх обережно перемішують і знімають піну. Наприкінці варіння гриби почнуть осідати на дно. Їх треба дістати шумівкою і розкласти в стерильні банки, заповнивши на дві третини. Гриби викладати не щільно.

Злити з банок зайву рідину і залити готовим маринадом. Закрити капроновими кришками й винести на холод
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні