Рецепти напоїв, які допоможуть пережити спеку

0
6
Рецепти напоїв, які допоможуть пережити спеку
Літня спека завдає чимало клопотів. Ми швидко втомлюємося, почуваємося сонними і млявими, потерпаємо від головного болю. Пропонуємо кілька рецептів народної медицини. Вони полегшать життя у спекотні дні.

Без нагальної потреби не перебувайте під прямим сонячним промінням від 11.00 до 17.00. Особливо це стосується маленьких діток і людей похилого віку.

Кондиціонерами користуйтеся дозовано, адже вони можуть спричинити застуду.

Частіше обливайтеся холодною водою і змочуйте вушні раковини та ліктьові згини: там є багато біологічно активних точок.

Пийте на ніч відвар липового цвіту. 1 ст. ложку липи залийте склянкою окропу і проваріть 10 хвилин. Пити охолодженим.

Протягом дня вживайте настоянку кропу. 1 ст. ложку суцвіть кропу залийте 1,5 скл. крутого окропу. Настоювати треба годину.

Корисно пити настоянку розмарину. Вона відмінно допомагає організму переносити спеку. Отож, 1 ч ложку розмарину залийте склянкою окропу і настоюйте 10 хвилин.

Тим, хто потерпає у спеку від головного болю, допоможе трав’яний збір пижма, липи і меліси. Треба змішати по 20 г кожної рослини, а потім 2 ст л цієї суміші залити окропом (0,5 л). Настоювати годину, потім процідити. Пити протягом дня і неодмінно на ніч.

Серцево-судинну систему підтримає настоянка елеутерокока, але не більше 20 крапель у день.

У спеку бажано відмовитися від жирної їжі та спиртних напоїв. Краще налягати на овочі, фрукти і зелень. Пити краще не підсолоджені напої: негазовану воду, компоти, морси, відвари – загалом до двох літрів у день.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні