ТОП-3 рецепти полуничного варення

0
10
ТОП-3 рецепти полуничного варення
Полуничне варення – чудовий десерт. Воно зміцнює імунітет, налагоджує артеріальний тиск, збільшує вміст йоду в крові, нормалізує обмін речовин, підвищує міцність кровоносних судин, позитивно впливає на формування еритроцитів у крові. Це незамінний продукт при простудних захворюваннях. З’ївши ложечку полуничного варення перед сном, ви забудете про безсоння.

З лимоном

3 кг полуниці, 1 кг цукру, півлимона

У посудину, в якій будете готувати варення, засипати шарами підготовлені ягоди й цукор. Через 3-4 год сік обережно злити, довести до кипіння і залити ягоди. Варити на слабкому вогні 40-50 хв, не перемішуючи. Наприкінці додати лимонний сік. Цитрину можна покраяти дольками й залишити у варенні, але обов’язково без шкірки.
Гаряче варення розлити в сухі пропарені банки та закатати.

З кабачками

0,5 кг молоденьких кабачків, 300 г полуниці, 1,5 скл. цукру, півлимона

Кабачки покраяти кубиками й залишити, доки не пустять сік. Зцідити і викласти в сотейник. Додати цукор і дольки лимона. Прогріти протягом 10 хв. Всипати ягоди полуниці й протомити варення ще 5-7 хв. Зняти з вогню й виставити на холод на 30 хв. Протягом цього часу кабачки вберуть полуничний сироп. Підігрівати і охолоджувати варення треба ще двічі. Воно перетвориться на густу й ароматну смакоту.
Гаряче варення розкласти в гарячі банки і закатати.

Читайте також: Рецепти полуничного варення.

З ревенем

1 кг полуниці, 500 г желювального цукру, 500 г ревеню, дрібка ваніліну

Ягоди покраяти дольками, засипати желювальним цукром, вимішати й відставити на 3 год.
Ревінь порізати кубиками і засипати в киплячу воду. Проварити 5 хв, процідити. Охолоджений ревінь всипати у полуницю, збити міксером. Масу довести до кипіння й від цього моменту проварити 4 хв, постійно помішуючи. Гарячим розлити в банки і закатати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні