--> Швидка допомога для помідорів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Швидка допомога для помідорів

0
-2
Швидка допомога для помідорів
Високорослі томати потребують посиленого підживлення. Найкраще для цього використати органічні добрива. Один з варіантів: відро курячого посліду залити трьома відрами води, перемішати і настояти. Потім 1 л настою розвести у 20 л води. За літо проводять три таких підживлення.

Раннім томатам фітофтороз не страшний, а щоб урятувати пізні, застосовують один раз біофунгіциди. Після появи плодів із лійки обливають розчином йоду (25 крапель на відро води).

Першу профілактичну обробку томатів від хвороб проводять через два тижні після висадження розсади, коли рослини вже приймуться і підуть у ріст. Зазвичай це “Оксихом” із додаванням будь-якого інсектициду проти колорадського жука.

Через два тижні після першої обробки обприскують молоді рослини квадрисом або аналогічним препаратом. Так само додають засіб проти жука. Ще через два тижні - остання обробка. Найкраще підходить для цього препарат «Помідорчик». Він містить фунгіцид, макро- і мікроелементи та янтарну кислоту. Взагалі, для обробок краще брати різні препарати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні