Рецепти домашнього квасу

0
3
Рецепти домашнього квасу
З чаєм «Каркаде»

Спочатку приготувати заварку з 500 мл води та 5 ст. ложок чаю «Каркаде». Щойно рідина набуде насиченого червоного кольору, перелити в трилітрову банку.

У теплу заварку додати 1 ч ложку сухих дріжджів, 1 скл цукру, 1 ч ложку лимонної кислоти, 10-15 родзинок, 2,5 л води кімнатної температури. Добре перемішати і накрити перевернутою кришкою. Залишити на ніч для бродіння. В обід процідити і поставити у холодильник на 6 год.

З цикорієм

На 10 л води: 1 л цукру, 20 г лимонної кислоти, 25 г пресованих дріжджів, 15-20 родзинок, 200 мл рідкого розчинного напою з цикорієм.

Воду заварити і охолодити. У теплій воді розчинити всі складники, накрити посудину з квасом кришкою і залишити у кімнаті на 3 год. Можна розлити у дві каструлі. Через 3 години розлити у пляшки, не до горлечка, бо напій буде «грати». Прибрати на ніч у холодильник. Зранку можна смакувати. Зберігати до 5 діб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні