На Волині поки не відкриватимуть кафе і ресторани. ЧОМУ

0
-4
На Волині поки не відкриватимуть кафе і ресторани. ЧОМУ
До наступного етапу послаблення карантину з 5 червня не готові Київ та ще сім областей України.

Про це під час брифінгу розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише "Суспільне".

"Сьогодні 5 червня і постановою Кабінету міністрів дозволяється відкривати заклади громадського харчування з відвідуванням клієнтів у середині приміщення. У той же час по індикаторах (для послаблення карантину - ред.) у нас нині не проходять по захворюваності Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області. По тестуванню не проходять Донецька, Луганська області", - розповів Ляшко під час брифінгу.

"У цих областях рішеннями комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не повинно бути дозволено відкриватися закладам громадського харчування, оскільки епідситуація цього не дозволяє. У разі якщо ці заклади будуть відкриватися на згаданих територіях, це буде порушенням постанови Кабміну", - наголосив він

Головний санлікар країни додав, що на територіях зі сприятливою епідемічною ситуацією дозволяється пом'якшувати карантинні обмеження.

За його словами, послаблення відбуваються після рішення регіональної комісії ТЕБ та НС, які мають переглядати ситуацію в області не рідше, ніж кожні 7 днів.

"Якщо на території області протягом трьох днів реєструється перевищення по одному з показників або всі три показники одночасно, регіональна комісія ТЕБ та НС повинна провести позачергове засідання, розглянути причини, чому так відбувається і ухвалити рішення щодо послаблення, виходячи з епідемічної ситуації, - сказав Ляшко.

Він зазначив, що найближчими днями відомство спільно з представниками бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні завершить дизайн дослідження, яке дозволить провести оцінку реальної кількості людей, які захворіли на коронавірус на певних територіях або у певних групах професійного ризику, шляхом проведення ІФА-тестування (на антитіла).

Їх планують оприлюднили влітку для того, щоб показати, як МОЗ буде готуватися до можливої другої хвилі підйому захворюваності на COVID-19, яка очікується восени цього року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні