Студенти і викладачі найбільшого вишу Волині проти ліквідації кафедри нацбезпеки

1
1
Студенти і викладачі найбільшого вишу Волині проти ліквідації кафедри нацбезпеки
Студенти Східноєвропейського університету імені Лесі Українки вимагають скасувати рішення щодо ліквідації кафедри національної безпеки.

Допис-звернення опублікував у мережі фейсбук Влад Крижук.

"Те, що відбувається в стінах нашого університету, є незрозумілим та неприйнятним, Ми, студенти, зробимо все можливе, аби наша кафедра існувала!" - обурюється хлопець.

Нагадаємо, у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки ліквідували кафедру національної безпеки.

"Вважаємо, що прийняте рішення ігнорує наші права та інтереси, оскільки було прийнято поза відомом студентів, викладачів і завідувача кафедрою в умовах обмежень діяльності, спричиненим карантином... Висловлюємо недовіру діям декана Факультету історії, політології та національної безпеки Ярошу Ярославу Богдановичу за одноосібне рішення, яке суперечить нашим інтересам", – пише у зверненні.


Колектив кафедри національної безпеки також висловив категоричну незгоду щодо рішення про ліквідацію кафедри.

"Це рішення прийнято всупереч принципам діяльності Університету, що закріплені у статті 4.3. Статуту Університету, а саме: поваги гідності та прав людини; самоврядування та автономії; розмежування повноважень та відповідальності органів управління та структурних підрозділів. При його прийнятті проігноровано законні права та інтереси викладачів і студентів, воно спрямоване на шкоду інтересам факультету і Університету загалом.

Ми вважаємо, що декан факультету історії, політології та національної безпеки Ярош Я. Б. перевищив повноваження ініціюючи рішення про ліквідацію кафедри національної безпеки без широкого публічного обговорення з колективом кафедри та факультету.

Нас обурює той факт, що цим рішення повністю ліквідовується кафедра національної безпеки, в той час як інші кафедри факультету проходять процедуру реорганізації. Окрім того, на нашу думку, це рішення не полегшить, а лише ускладнить процедури акредитації спеціальностей "Кібербезпека" та "Державна безпека" в Університеті у майбутньому", – пишуть у зверненні.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От понароблювали кафедрів та факультетів за спеціальностями "Кібербезпека" та "Державна безпека" - брєд сивої кобили. Тільки цікаво, хто зверху був ініціатором цього проекту та замовлення утворити на базі нашого цивільного університету такі спеціальності. Якщо в Україні зараз існує понад 25 вищих учбових закладів в системі МВС та СБУ, де можна отримати аналогічні знання за ціми ж спеціальностями. Будь ласка переведіться і продовжуйте навчання. Правильно, бо в Луцьку можна на халяву поступити вчитись за ціми спеціальностями, а до навчальних закладів системи МВС та СБУ зовсім інший відбір: абітурієнту треба бути здоровий, фізично добре розвинутим, крім того щоби знати історію України, математику, алгебру, фізику, хімію, іноземні мови, досконало знати українську мову та літературу, ще необхідно вміти правильно поводитись зі зброєю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні