--> На Волині в дику природу випустили дві сотні фазанів. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині в дику природу випустили дві сотні фазанів. ВІДЕО

0
10
На Волині в дику природу випустили дві сотні фазанів. ВІДЕО
Лісостепових фазанів виростили у вольєрі одного з мисливських господарств Ківерцівського району. Нині 200 птахів випустили, аби відновити популяцію фазанів у дикій природі.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

У природу випускають птахів, які підросли. Їх поміщають до кліток, аби не травмувати. На волю фазанів випускають на відкритій місцевості. Згодом птахи самі переселяться до лісу, каже єгер Мирослав Захарусь.

"Вдень фазан ходить по траві, а ночує завжди на деревах. Після того, як випускаємо, доки є осінній період – це їм як харчова база", – каже старший єгер Звірівського лісомисливського господарства Мирослав Захарусь.

Цього року в господарстві хочуть виростити і випустити ще пів тисячі фазанів.

"Наше завдання зараз зберегти мале поголів’я, молоде поголів’я. Зберегти від диких собак, лисиць, диких котів та браконьєрів", - каже керівник лісомисливського господарства Сергій Тишковець.

Зараз фазани гніздуються. Лісівники очікують потомство від 115-ти молодих самиць, які оселилися на новому місці, розповідає єгер. Найближчі роки полювати на птахів буде заборонено.

Нагадаємо, в березні у Волинських лісах завершився облік диких тварин на території мисливських угідь. Хутрових та парнокопитних рахували з початку зими.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні