Дослідники виявили закономірність поширення коронавірусу залежно від вологості

0
2
Дослідники виявили закономірність поширення коронавірусу залежно від вологості
Дослідники з Сіднею час ранньої епідемічної стадії COVID-19 виявили зв'язок між більш низькою вологістю і збільшенням числа випадків із позитивним результатом.

Про це повідомляє EurekAlert, пише "ТСН".

Дослідження проводили епідеміолог з Сіднейської школи ветеринарних наук в Університеті Сіднея, професор Майкл Ворд, і два дослідники зі Школи громадської охорони здоров'я Університету Фудань в Шанхаї, Китай. Зниження вологості на 1% може збільшити кількість випадків COVID-19.

"Ймовірно, COVID-19 буде сезонним захворюванням, яке повторюється в періоди низької вологості. Ми повинні мати на увазі те, що зимовий сезон може бути часом COVID-19", - каже професор Майкл Ворд.

Необхідні подальші дослідження, зокрема в зимовий період в південній півкулі, щоб визначити, як працює цей взаємозв'язок і наскільки впливає на частоту повідомлень про випадки COVID-19.

Попереднє дослідження виявило зв'язок між кліматом і частотою випадків SARS-CoV в Гонконгу та Китаї і випадками MERS-CoV в Саудівській Аравії, а недавнє дослідження спалаху COVID-19 в Китаї виявило зв'язок між передаванням і денною температурою та відносною вологістю.

Професор Ворд сказав, що існують біологічні причини, за якими вологість має значення у передаванні повітряних вірусів.

"Коли вологість нижча, повітря стає сухішим, а аерозолі зменшуються. Коли ви чхаєте і кашляєте, ці більш дрібні інфекційні аерозолі можуть довше залишатися підвішеними в повітрі. Це збільшує вплив на інших людей. Коли повітря вологе, а аерозолі більші і важчі, вони падають і швидше вдаряються об поверхню", - говорить професор.

Професор Ворд і його команда вивчили 749 місцевих випадків COVID-19 - в районі Великого Сіднея штату Новий Південний Уельс у період від 26 лютого до 31 березня. Команда зіставила поштові індекси пацієнтів з найближчою станцією спостереження за погодою і вивчала кількість опадів, температуру і вологість за період від січня до березня 2020 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні