Як боротися зі стресом

0
6
Як боротися зі стресом
Важко зосередитися, переповнює відчуття тривоги і паніки – це симптоми стресу, що вибиває нас зі звичного ритму життя.

Якщо не навчитися керувати ситуацією, стрес подарує нам дочасне старіння та хвороби. Спробуємо його перехитрити, використовуючи доступні засоби.

Гребінець. Протягом робочого дня, проведеного перед монітором, мімічна мускулатура так напружується, що голова робиться важкою і починає боліти. Спробуйте розчісувати голову протягом 15 хвилин – це допоможе розігнати кров і розслабити м’язи.

Морозиво або шоколад.
Смачна їжа дуже корисна для заспокоєння нервової системи. Улюблені продукти діють не гірше за антидепресанти.

Масаж. Щоб зберегти енергію, масажуйте по 30 секунд точки під носом, між бровами, під нижньою губою і в центрі долонь. Не менш ефективно від нервової напруги позбавляє тертя долонь одна в одну, доки вони не нагріються. Корисно також розтерти вуха.

Душ. Упоратися з емоційним негативом допоможе 15-хвилинний душ. Теплі струмені води мають масажувати голову і плечі. Не зогледитеся, як вода забере з собою весь непотріб.

Перестановка предметів. Східні практики вчать: «Хочете позбутися печалі – переставте 27 предметів у домі». Вважається, що це звільняє простір для енергії, яка зможе безперешкодно рухатися в потрібному напрямку. Спробуйте цей метод – і переконаєтеся, що він допомагає мозку переключитися й відпочити.

Біг сходами. Влаштуйте 30-секундну пробіжку вгору і вниз – ця вправа посилить надходження кисню до мозку. Це, своєю чергою, дозволить упоратися зі стресом.

Фарби. Розфарбовування картинок протягом двох-трьох хвилин у періоди посилення стресу вп’ятеро збільшує вірогідність завершення роботи у встановлені терміни. Тобто ви зможете не лише пережити стрес, але й створити шедевр.

Чай з гібіскусом. Під час накопичення радикалів людина переживає тривогу, характерну для стресу. Гібіскус не дає радикалам концентруватися, розріджує їх і допомагає зняти стрес, зберігаючи бадьорість.

Гімнастика. У багатьох людей стрес виражається у тому, що затискуються і втрачають еластичність м’язи плечового пояса, шиї і поперекового відділу хребта. Звідси і головні болі, болі в спині. У такій ситуації допомагають масаж і плавання. А вдома й на роботі можна виконувати нескладні вправи для розслаблення: махи руками та ногами, згинати руки у ліктях, крутити ними в різні боки.

Прибирання. Розкладання речей на свої місця допомагає зосередитися і впорядкувати думки. Крім того, акуратний вигляд полиць, шухляд і шафок дає своєрідний психологічний ефект – зовнішній порядок і організованість людина несвідомо проектує на своє життя.

Ароматерапія.
Запахи дуже пов’язані з емоційною пам’яттю. Тому дуже корисно мати під рукою аромат, що асоціюється з пережитими хвилинами сильного щастя, блаженства, захоплення. Вдихайте його частіше, це допоможе зберегти гарний настрій.

Танці. Обов’язково танцюйте вдома! Ритмічні рухи під музику добре допомагають зняти стрес. До того ж, танці сприймаються як розвага, на відміну від тренувань у фітнес-клубах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні