Страви з молодої картоплі

0
3
Страви з молодої картоплі
Запечена з сиром

На 1 кг картоплі: 60 мл олії, сіль і перець до смаку, 80 г твердого сиру, кілька гілочок зелені.

Картоплю добре промити (не оббирати), викласти в каструлю. Залити водою, додавши 2 ч ложки солі. Проварити 20 хв. Зцідити воду, бульбу викласти на деко. Як охолоне, кожну акуратно роздушити товкачиком або денцем склянки. Полити половиною олії ра посипати сіллю і перцем.

Запікати 12-15 хвилин при tº 230, потім обережно перевернути і полити олією та посипати приправами. Поставити в духовку ще на 15 хв, потім посипати тертим сиром і витримати в духовці, доки він не розплавиться.

Теплий салат

900 г бульби, сіль до смаку, кілька скибочок бекону, цибулина, 60 мл яблучного оцту, 2 ст ложки води, 1 ст ложка олії, 1 ст ложка гірчиці з зернами, 0,5 ч ложки цукру, перець, зелень.

Картоплю обібрати і відварити до готовності в підсоленій воді. Дрібну бульбу розрізати навпіл, більшу – на 4 частини.
Бекон обсмажити до хрусткої скоринки. На жирі, що лишився, обсмажити посічену цибулю. Додати до неї оцет, воду, олію, гірчицю і цукор. Вимішати і довести до кипіння.

У миску викласти теплу картоплю, бекон, цибулеву заправку. Притрусити посіченою зеленню і і гарно вимішати.

Смажена соєвим соусом

450 г дрібної молодої картоплі, 2-3 ст ложки олії, 3 ст ложки соєвого соусу, 3 ст ложки меду, зубчик часнику, 1 ст ложка насіння кунжуту.

Бульбу добро помити і обсушити. У пательні розігріти олію і викласти картоплю в один шар. Смажити під кришкою 20 хв. Кожні 5 хв струшувати, щоб овочі рівномірно просмажилися. Зсередини картопля має бути м‘якою.

Соус: змішати соєвий соус, мед і подрібнений часник.

Полити цією сумішшю картоплю в пательні і готувати ще 5 хв, доки на бульбі не утвориться хрумка скоринка. Перед подачею страву посипати кунжутом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні