--> Замість кальцеміну – мак і кунжут | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Замість кальцеміну – мак і кунжут

0
-1
Замість кальцеміну – мак і кунжут
Кальцій – дуже важливий мікроелемент для забезпечення процесів життєдіяльності.

По-перше, він постійно потрібен для формування структури кісткової тканини. Якщо бракує кальцію, виникає загроза розвитку хвороб хребта й суглобів: остеопорозу, остеохондрозу, артриту, артрозу, а також підвищується ризик переломів.

Велику роль кальцій відіграє й у роботі серця та активує низку ферментів і гормонів. Солі кальцію також застосовують для зняття судом. Впливає він і на згортання крові.

Ознаки дефіциту кальцію:

- підвищена нервова збудливість, безсоння, дратівливість;
- судоми литкових м’язів, поколювання в руках і ногах, нервові тики;
- біль у суглобах, болючість ясен, погіршення переносності болю;
- рясні менструації;
- прискорене серцебиття й підвищений тиск;
- крихкість нігтів, випадання волосся, проблеми з зубами.

Головне джерело кальцію

Зважаючи на факти, наведені вище, зайве говорити про важливість вживання продуктів із високим вмістом кальцію. Але для складання свого щоденного меню потрібно знати деякі дуже важливі нюанси, а саме – які продукти справді багаті на кальцій.

Річ у тім, що в медичній літературі чомусь популяризують аж ніяк не найбагатші на кальцій продукти – молочні. А про ті, які насправді містять величезну кількість цього мікроелемента, безпідставно мовчать.

Багато кальцію містить мак, до складу якого входить і магній, що сприяє кращому засвоєнню кальцію. Недарма наші пращури вживали його з безліччю наїдків. В українській національній кухні є багато страв із маком: вареники, пиріжки, млинці, пляцки.

Другим у списку продуктів, багатих на кальцій, є кунжут.

Натуропат, народна цілителька Олена Світко для профілактики остеопорозу радить обмежити вживання цукру, який впливає на зменшення кісткової тканини. Ліпше замінити його на мед.

Також корисно щодня випивати склянку морквяного соку, який містить багато кальцію. Морква є гарним профілактичним засобом проти остеопорозу, ревматизму, вона позитивно впливає на паращитоподібні залози. Тож не зайве буде частіше вводити в меню салати з моркви. Натерти на середній тертці 2 морквини, можна додати родзинок, заправити соком лимона та оливковою олією. Цей салат також сприяє очищенню печінки, поліпшенню зору.

Жінки у віці, особливо ті, хто народжував, мають підвищену потребу в кальції. Для підвищення показника кальцію в організмі натуропатична медицина рекомендує кисломолочні продукти (не молоко!).


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні