--> У Луцьку всіх пацієнтів медцентру тестують на коронавірус | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку всіх пацієнтів медцентру тестують на коронавірус

0
4
У Луцьку всіх пацієнтів медцентру тестують на коронавірус
Перш ніж потрапити на операційний стіл усі пацієнти Волинського онкологічного центру, в обов'язковому порядку проходять ПЛР-тестування на коронавірус.

Про це розповів Суспільному завідувач поліклінічного відділення Сергій Спетрук. Станом на 30 травня усі тести на COVID-19 в онкоцентрі негативні.

Директор Волинського онкоцентру Юрій Малімон розповідає: через карантин та відміну транспортного сполучення між районами багато пацієнтів не можуть дістатися до Луцька. Тих хто зміг доїхати до обласного центру, перш ніж госпіталізувати, тестують.

"Є певні незручності. Наприклад, у вівторок в мамологічному відділенні було заплановано 3 операції, з них 2 не відбулося через те, що не було результатів ПЛР. Якщо пацієнт дуже важкий, або здалеку приїхав, то ми робимо ПЛР тут", – каже він.

Гінекологічне відділення Волинського онкоцентру розраховане на 30 ліжок. Нині тут 17 пацієнток.



"Операцій графік на наступний тиждень розписаний весь", – розповідає завідувач відділенням Тарас Рожанський.

Тетяна Мережко з Ковеля розповідає: приїхала в обласний онкоцентр на власному автомобілі. Нині чекає на результати ПЛР-тестування, щоб лягти на операційний стіл. Запевняє, що до операції морально готова.



У поліклінічному відділенні під кабінетами черги. Завідувач відділення Сергій Спетрук каже:

"З моменту послаблення карантину пацієнтів збільшилось вдвічі, ми почали приймати і підозри на онкологічне захворювання, доброякісні новоутвори для того, щоб забезпечити їх лікування".

Серед медперсоналу онкоцентру був один випадок захворювання на коронавірусну інфекцію. Медик перехворів під час відпуски, сказав Юрій Малімон.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні