На Волинь просять не завозити безпритульних тварин з інших областей

2
6
На Волинь просять не завозити безпритульних тварин з інших областей
Заборонити завозити безпритульних тварин на територію Волинської області з інших областей України.

Таку петицію зареєструвала Надія Хмара 28 травня.

"У Волинській області досі лишається невирішеною проблема безпритульних тварин. І поки на рівні держави розробляються законопроекти, які б допомогли вирішити це питання гуманним шляхом на вулицях наших міст, волонтери змушені об’єднуватись, шукати кошти та своїми силами покращувати атмосферу співіснування людей і тварин, адже кожен по різному відноситься до наявності котиків та собачок в громадах нашої країни", – йдеться у зверненні.

"Волинська область не лишається осторонь цього питання і якщо ви пошукаєте в соціальних мережах публікації, то побачите, що в нас є цілі групи та спільноти, які налічують сотні небайдужих людей. Так їм вдається стерилізувати і прилаштовувати цих бідосиків і, можливо, поступово питання пішло б у позитивному руслі, якби в нашу область постійно не завозили тисячі чужих відловлених безпритульних тварин з інших областей України (Львівська, Хмельницька, Рівненська, Київська…)", – зазначає авторка петиції.

Вона додає, що такою діяльністю на території Волинської області займається колишня керівниця луцького Комунального підприємства «Ласка», Новарчук Богдана Богданівна, яка наразі є фізичною-особою підприємцем, а також керівником Громадської організації «Порятунок чотирилапих».

Надія Хмара зазначає, що безпритульних тварин відловлюють в інших містах і селах України, завозять на орендовану територію у с. Рованці, а далі згідно договорів вирішують їх подальшу долю: або прилаштовують в родини Волинської області, або повертають назад на місця відловів.

"На жаль, ніхто не може нам гарантувати, що все відбувається саме так, а насправді, неодноразово у соціальних мережах і в коментарях різних дописів з`являється інформація про те, що по різних містах і селах Волинської області з`являються чужі дорослі собаки, деяких впізнають волонтери з різних міст не тільки нашої Волинської області.

У зв`язку з тим, що ніхто не контролює таку діяльність, замовники послуг не прослідковують якість надання послуг, а сама Новарчук має скандальну та негативну репутацію серед волонтерів та зоозахисних організацій всієї України і за її діяльність на КП «Ласка» її навіть виключили з Асоціації зоозахисних організацій України (АЗОУ)", – арґументує авторка петиції.

Відтак вимагає у Волинської обласної ради ухвалити рішення,яке б заборонило ввезення чужих безпритульних тварин (котів, собак) з інших областей України, а також вивезення безпритульних тварин (котів, собак) з Волинської області в інші області України.

"Нехай області вирішують свої проблеми не за рахунок комфорту та гармонії співіснування волинян і тварин. Якщо громади інших областей хочуть вирішити питання з безпритульними тваринами, то нехай це роблять на своїй території: виділяють приміщення для стерилізації безпритульних тварин або відкривають центри адопції (прилаштування). Досить робити з Волинської області безрозмірний центр адопції (прилаштування) та підкидання безпритульних тварин зі всієї України", – йдеться у зверненні до облради.

Нагадаємо, петиція має зібрати 1000 підписів за 30 днів. Тоді її повинні розглянути у Волинській обласній раді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто прочитайте ось це про цю жінку!
https://kovel.media/kovelski-zoozahysnyky-zasterigayut-vladu-vid-spivpraczi-z-aferystkoyu/
Відповісти
слава про Новарчук шириться всією країною. відповідальність за її дії, безпосередньо на нашій місцевій владі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні