--> Останній дзвінок: як директори луцьких шкіл вальс танцювали. ФОТОРЕПОРТАЖ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Останній дзвінок: як директори луцьких шкіл вальс танцювали. ФОТОРЕПОРТАЖ

2
-2
Останній дзвінок: як директори луцьких шкіл вальс танцювали. ФОТОРЕПОРТАЖ
У школах Луцька прозвучав останній дзвінок. Усі директори шкіл міста зібралися на території ліцею №27, аби офіційно проголосити навчальний рік завершеним.

Розпочали свято останнього дзвоника в п’ятницю, 29 травня, з вітального слова головної освітянки Луцька Зіновії Лещенко.

«Сьогодні на шкільному подвір’ї зібралися ми, дорогі наші діти, щоби сповістити про закінчення навчання року навчального 2019-2020. Травень – це не просто останній місяць весни, це місяць, який сповіщає про те, що на кожному шкільному подвір’ї сьогодні звучить останній шкільний дзвінок. Свято радості і суму, спогадів і мрій, дитинства і юності. Цього року воно особливе, але по-особливому ми – ваші дорослі друзі, ваші керівники закладів загальносередньої освіти, управління освіти даруємо ті миті, які будуть незабутніми. Цей особливий рік і, мабуть, погода благословила нас з вами на те, щоби свято відбулося. І традиційно на цьому святі, як і щороку, є наші одвічні українські цінності: вишитий рушник і хліб на ньому, добрі слова рідним словом, молитва і ті державні символи, які супроводжуватимуть вас протягом всього життя», – виступила начальниця управління освіти Луцької міської ради.



Зіновія Лещенко додала, що за три з половиною роки на потреби освіти скеровано 3 мільярди 200 мільйонів гривень, а на ремонтні роботи більш ніж 112 мільйонів.

Після цього прозвучав Гімн України. На шкільному подвір’ї на дистанції (без масок) вишикувалися вчителі та директори усіх закладів загальносередньої освіти міста, представники Луцької міської ради.



Опісля посадовиця запросила до слова секретаря Луцькради Григорія Пустовіта, який привітав усіх школярів, випускників, батьків та вчителів.

«Я думаю, що ми отримали неоціненний досвід – досвід віртуального навчання, виховання, віртуального спілкування. Хоча я переконаний в тому, що живе навчання і спілкування завжди буде краще, ніж віртуальне. Але разом з тим, ми змогли це зробити, ви могли це зробити спільно з учнями, батьками. Їм я хочу подякувати за те, що виховали прекрасних дітей. У цей складний час вони з розумінням поставилися до тих заходів, які приймалися і будуть прийматися, аби вберегти найдорожче, що є в людини – життя і здоров’я», – виступив Пустовіт.



Після виступу чиновника, показали напередодні відзняті відео, на яких випускники навчальних закладів поділилися шкільними спогадами, враженнями від онлайн-навчання, подякували вчителям та батькам. Виступили Ольга Данилюк, Катерина Озеруга, Ірина Левкович, Олександр Карголь, Юлія Лучковська, Ілля Наплета.

Вітальні слова для цьогорічних випускників прозвучали і від першокласників шкіл Луцька Єгора Мельника та Віталіни Ткачук.

Після цього показали світлини шкільного життя учнів. Зібрали фото з олімпіад, уроків, екскурсій, концертів, святкування першого та останнього дзвоників.

Вітальні слова прозвучали і від класної керівниці 11-го класу КЗ «Луцька НВК №9» Алли Медвєдєвої.

«Серце кожного класного керівника сьогодні сповнене хвилювання за кожного учня, за його подальшу долю. Вже завтра перед випускниками відкриються тисячі доріг, але кожен з вас обере свій власний життєвий шлях. Прямуйте ним впевнено, долайте труднощі, пам’ятайте, що ви є випускники луцьких шкіл, пам’ятайте про своїх випускників наставників, які віддали вам частинку свого серця і душі», – виступила вчителька.

Подякували директорам та вчителям шкіл і батьки цьогорічних випускників, педагоги Тетяна Шалайко, Руслана Гіргіль, Тетяна Грибок, Галина Домбік, Лілія Щегельська.

Пісню-молитву виконав заслужений вчитель України Олег Романюк. Закінчився останній передзвоном шкільних дзвоників, адже кожен директор навчального закладу приніс свій дзвоник на територію ліцею №27. Очільники чотирьох шкіл Луцька опустили прапор та виконали державний Гімн України. Цьогоріч останній вальс танцювали не випускники шкіл, а директори.

Фото – Петро КРИВОШЕЙ
Передрук заборонено.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де маски, де дистанція?
Відповісти
Лінійка - наше ФСЬО! Савєцькій саюз в головах очільників освіти! А ми дивуємося, чого діти не хочуть вчитися, чого суспільство зневажає вчителя і його роботу. СОРОМ!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні