--> У лікарні на Волині на коронавірус тестуватимуть методом ІФА | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У лікарні на Волині на коронавірус тестуватимуть методом ІФА

0
-2
У лікарні на Волині на коронавірус тестуватимуть методом ІФА
У період карантинного режиму однією з вимог до роботи лікарень стало тимчасове обмеження планових лікувань у стаціонарних відділеннях та тимчасове припинення планових операцій.

Проте в наказі Міністерства охорони здоров’я від 20 травня 2020 року №1227 внесені зміни до стандартів медичної допомоги при коронавірусній інфекції, йдеться на сторінці Любомльського ТМО у фейсбуці.

У ньому, зокрема, визначено, що лабораторне тестування на COVID-19 можна проводити не лише з використанням методу полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР-тести), а й методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У зв’язку з цим з 1 червня у клініко-діагностичній лабораторії КНП «Любомльське ТМО Любомльської районної ради» є можливість проводити тестування методом ІФА на автоматичному аналізаторі. Для цього лікарня закупила спеціальні реактиви, що дасть можливість виявити наявність антитіл до коронавірусної інфекції в організмі людини.
З початку запровадження карантину для того, аби жителі Любомльського та Шацького районів змогли потрапити на стаціонарне лікування в плановому порядку, однією з вимог є проведення ПЛР-тестування на наявність COVID-19. Така вимога відтягувала планове лікування людей на два тижні.

Відтепер критеріями відбору на планову госпіталізацію є перевірка на наявність коронавірусної інфекції методом ІФА. Тобто особи, які потребують планової госпіталізації або планової операції, зможуть протестуватися методом ІФА безпосередньо у клініко-діагностичній лабораторії Любомльської лікарні та отримати результат протягом дня.
Для тестування методом ІФА потрібно здати кров з вени у стерильну пробірку, для чого лікарі рекомендують зранку не їсти та не пити, не вживати спиртних напоїв та не курити.

Також повідомляють, що для людей, котрі потребують планового лікування чи оперування, тестування методом ІФА буде безкоштовним. Для осіб, котрі самі виявлять бажання перевіритись на наявність коронавірусної інфекції, тестування методом ІФА коштуватиме 100 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні