Як позбутися тлі на городі

0
4
Як позбутися тлі на городі
Якщо ви помітили, що листки рослин злипаються, скручуються, жовтіють, вкриті наче рідкими цукристими згустками, то на них поселилася тля. Як захистити рослини від цього шкідника?

По-перше, не допускайте розмноження мурах, адже саме вони сприяють поширенню і розмноженню тлі. Спробуйте позбутися мурах за допомогою… бананових шкірок. Цей спосіб безпечний для бджіл та інших корисних комах.

Отож, у 0,5 л теплої води слід розчинити 10 г порошку борної кислоти. Розмішати, щоб кристалики розчинилися. Тоді залити розчином бананові шкірки, складені в літровий слоїк. Варто зазначити, що шкірки краще використовувати з перестиглих бананів.
Через кілька годин розкласти їх у місцях скупчення мурах.

Грядки, на яких поселилася тля, можна обробити фунгіцидами. Однак якщо шкідник поїдає салатні культури, то краще скористатися біопрепаратами.

Спосіб№1. 100 г гірчичного порошку залити 0,5 л гарячої води і розмішати. Розчин має настоюватися 4-5 днів. Потім його профільтрувати і вилити у 10 л води, додати 1 ст ложку кальцинованої соди і обприскати грядки. До слова, якщо ви будете цією бовтанкою поливати рослини, то фільтрувати не обов‘язково.

Спосіб №2. В 1 л сироватки влити 40 г аптечного аміаку. Розмішати і влити в 10 л води. Цим розчином корисно поливати як овочеві грядки, так і ягідні кущі та квіти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні