На Волині організовані злочинні групи вирубують ліс, – голова Держлісагентства

0
2
На Волині організовані злочинні групи вирубують ліс, – голова Держлісагентства
На Волині діють організовані злочинні групи, які займаються вирубкою лісу. Вони оснащені зброєю та технікою.

"Протягом останніх декількох місяців волинські лісівники спільно з правоохоронцями активно проводили патрулювання лісів, щоб протидіяти незаконним рубкам", - написа у фейсбуці голова Держлісагентства Андрій Заблоцький.

Щоб уникнути відповідальності, один злодій, коли його затримували «на гарячому» наші лісівники, підпалив авто з краденими дубами.

"Діють організовані злочинні групи. Вони добре оснащені зброєю та технікою", - йдеться у дописі.

Учора за допомогою правоохоронців провели 24 санкціоновані обшуки у 12 жителів Цумані Ківерцівського району. Вилучили мобільні телефони, холодну та вогнепальну зброя, набої, маски, радіостанції, транспортний засіб та інші речі.

Усі дії були у межах кримінальних проваджень.

Також провели обшуки на місцевих приватних пилорамах. Виявили та вилучили значну кількість деревини різних порід без документів про походження та без бирок.

Відповідно ця деревина не внесена до системи електронного обліку. І паралельно на автодорозі у селі Дерно співробітники поліції затримали мікроавтобус Mercedes, водій якого перевозив зрізаний дуб без жодних документів.

"Ця ситуація – яскравий приклад того, чому необхідно терміново ухвалити законодавчі зміни для ефективної боротьби з незаконними рубками. Потрібно ввести сувору відповідальність за збут, закупівлю, перевезення, зберігання та використання незаконно заготовленої деревини. А запровадження сертифікату про походження лісоматеріалів та виробів з деревини дасть простежуваність і унеможливить виготовлення виробів з незаконної деревини", - йдеться у дописі.

Теги: ліс, вирубка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні