На Волині від коронавірусу одужала 84-річна жінка. ВІДЕО

1
1
На Волині від коронавірусу одужала 84-річна жінка. ВІДЕО
З відділення для "важких" хворих на коронавірус Волинської обласної клінічної лікарні сьогодні виписали 84-річну жінку. В квітні вона стала першою пацієнткою відділення. В реанімації під апаратом штучної вентиляції легень пацієнтка пролежала 29 днів.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Інша пацієнтка – 82-річна пані Марія – захворіла в березні. З високою температурою її госпіталізували в Нововолинську лікарню. 13 березня потрапила до реанімації обласної клінічної лікарні. Де підчепила коронавірус, каже, не знає.

"Так нічого не боліло, тільки температура була 38 - не можна було збити. Викликала швидку. І швидка мене забрала в лікарню", – розповіла колишня пацієнтка реанімації.

Нині лікарі наперебій фотографуються з колишньою пацієнткою.

Результати тестів на COVID-19 у неї від’ємні, розповів завідувач пульмонологічного відділення медзакладу Олег Яковенко.

Цього тижня з інфекційного госпіталю обласної лікарні виписали 8 пацієнтів з COVID-19, які одужали. З часу створення відділення – 40 пацієнтів вже поїхали додому. Нині у стаціонарі перебуває понад 30 хворих на коронавірус, ще 5 в реанімації під апаратами ШВЛ.

"Багато хто має супутні захворювання. Є пацієнтка зі стенокардією, ми її лікуємо згідно протоколу не від коронавірусу, а згідно протоколу ішемічної хвороби серця. Є пацієнт, який має тромбоемболію легеневої артерії. Ведемо його згідно протоколу. Тому все персоніфіковано", – розповів завідувач пульмонологічного відділення обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

Пані Марія вже поїхала додому з лікарні. Після смерті чоловіка, каже, живе одна. За пенсіонеркою доглядають місцеві соцпрацівники.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жінка своє життя прожила і померла від старості.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні