Що сказали про «Лесин» ясен столичні науковці, які приїхали рятувати дерево за 48 тисяч. ВІДЕО

0
-1
Що сказали про «Лесин» ясен столичні науковці, які приїхали рятувати дерево за 48 тисяч. ВІДЕО
Двохсотлітній ясен у Луцьку потребує санітарної чистки сухих гілок та балансування крони.

Такого висновку дійшли науковці, які напередодні обстежували дерево, пише "Суспільне Волині".

Якщо ясен "оздоровити", він може простояти ще десятки років, – каже науковець Анатолій Кушнірук.

Нагадаємо, наприкінці квітня дерево обстежили місцеві екологи і склали акт про погіршення його стану. Дереву – 200 років, за переказами, говорить науковиця волинського університету Тетяна Данилюк-Терещук, біля нього в дитинстві проводила час Леся Українка.

Для порятунку дерева місцеві екологи покликали столичних науковців. Вони обстежуватимуть дерево упродовж двох тижнів, тоді представлять свої рекомендації. За роботу їм із міського бюджету заплатять 48 тисяч гривень. Напередодні науковці оглянули дерево та озвучили перші експертні висновки.

Кандидат біологічних наук Національного університету біоресурсів і природокористування України Анатолій Кушнір каже: "Перше, що ми будемо рекомендувати, – зробити санітарну чистку дерева, бо багато сухих гілок. На перспективу треба зробити баланс крони, бо тут замок, багато людей і дерево має нахил".

Зі слів керівниці відділу екології Луцької міськради Оксани Лисак, спеціалістів цієї галузі в Україні дуже мало, тому довелося залучати з Києва. Бачили, що тут працює, крім науковців, і група альпіністів.

За роботу київським наукоавцям з міського бюджету заплатять 48 тисяч гривень.

Детальніше у сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні