Через карантин волинський фермер утилізував 20 тонн овочів. ВІДЕО

0
8
Через карантин волинський фермер утилізував 20 тонн овочів. ВІДЕО
Через карантин та тривалу заборону роботи ринків і ярмарків волинський фермер Руслан Хомич не зміг продати вирощену городину. Зі 100 тонн овочів 30% врожаю вже зіпсувалося.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Нагадаємо, ринки і ярмарки у Луцьку та області припинили роботу 16 березня. 30 квітня в обласному центрі луцькі депутати дозволили відновити роботу сільськогосподарським ярмаркам.

"Відкриття ринків не вирішує проблему збуту продукції, оскільки є сезонний попит на певні види овочів і зараз закінчився високий сезон", – каже Руслан Хомич.

Нині вирощені в господарстві моркву, капусту та буряк фермер зберігає в холодильних кімнатах. На підтримку температури в них потрібно 10 тисяч гривень щомісяця, розповів підприємець.

Додає: городину, навіть попри карантинні послаблення, не має куди подіти: "Овочі вирощені за європейськими стандартами, але на жаль, вони нікому не потрібні. Цього року ми взагалі думаємо, чи сіяти борщовий набір."

Овочі, які у холодильники не вмістилися, псуються. Частину городини Руслан Хомич мусить викидати. Утилізував вже 30% цьогорічного врожаю.

Фермер звернувся по допомогу до чиновників з департаменту агропромислового розвитку Волині. Там господарю порадили збувати городину, поки не зіпсувалася, через інтернет.

Заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин прокоментувала ситуацію так: "Найбільша проблема в тому, що зараз весна. Карантин, не було такого ринку збуту, як традиційно, тому що більшість фермерів збувають на ярмарках і на ринках, а вони були закриті. Сьогодні вранці я говорила з Русланом Хомичем, ми попередньо пропонували, є такий сайт Асоціації міст, багато виробників включилися в нього і мали реалізацію."

На Волині 150 тисяч особистих селянських господарств, понад 600 фермерських господарств, розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин. Каже, через карантин більшість з них втрачають прибутки та не можуть збути вирощену продукцію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні