Лікар розповів про впровадження системи «пологовий будинок в смартфоні»

0
-6
Лікар розповів про впровадження системи «пологовий будинок в смартфоні»
Про “пологовий будинок в смартфоні” та “жіночу консультацію в смартфоні” можна говорити вже сьогодні.

Про це розповів головний лікар київського пологового будинку № 5 Дмитро Говсєєв в інтерв’ю УНН.

На питання, чи дистанційне спостереження плода, вагітних — це ж вимушений і тимчасовий захід, Говсєєв відповів: “Не зовсім так. Як би дивно це зараз не прозвучало, але завдяки коронавірусу, ми побачили й освоїли масу можливостей цифрових і телекомунікаційних технологій. Ми усвідомили, що можемо дати лікаря в кожен будинок, і можемо говорити, не тільки про майбутню державу в смартфоні, але і про „пологовий будинок в смартфоні“, і про „жіночу консультацію в смартфоні“ вже сьогодні”.

За його словами, вони навчилися не наражати на небезпеку породіль, їх оточення, при переміщенні, різних контактах, якщо вона реально хвора вірусом, наприклад.

"Чи не піддавати потенційній небезпеці здорових вагітних. Я вам більше скажу, в домашніх, а не в лікарняних умовах, пацієнт, як показує практика, відчуває себе краще, одужує швидше. І зараз все рухається в напрямку мінімізації лікарняної присутності",- розповів Говсєєв.

Лікар зазначив, якщо у породіллі немає ускладнень, важких патологій, і є, наприклад, плановий кесарів розтин. То підготовка до нього вже може проходити вдома.

"У план операцій людина вноситься сьогодні не потрапляючи в стаціонар. Також зменшується час перебування в лікарні після пологів. Ми навіть зробили програму, яка називається “Лікар. Ми їдемо до вас”. Пропонуємо відвідування на дому наших пацієнтів, які перебувають на обліку", - сказав Говсєєв.

Він наголосив, що це стосується не тільки Солом’янського району, а й усього міста і Київської області теж.

"Сьогодні народжувати і отримувати медичну підтримку в 5 пологовому будинку може пацієнт з будь-якої точки країни, навіть не маючи для цього прямих показань", - додав Говсєєв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні